Umeås Nya Argument emot Nanna-50:a för SM! sign Anders att 50:a-SM ska gå utomhus enligt Svenska Simförbundet. SIMMAGALLERIA med kombination av innesim+utemiljö kan då ge SM-vecka sommar till Umeå.

Umeås Nya Argument emot Nanna-50:a för SM! sign Anders att 50:a-SM ska gå utomhus enligt Svenska Simförbundet. SIMMAGALLERIA med kombination av innesim+utemiljö kan då ge SM-vecka sommar till Umeå.

I VK:s artikel 15/4 på vk.se om Umeå söker SM-vecka sommar, fanns nedan kommentar: http://www.vk.se/1174138/umea-soker-sommar-sm-2017

Anders • 

Har för mig att antalet publikplatser inte kommer spela någon som helst roll då simförbundet gått ut med att man inte kommer lägga något långbane-SM i en inomhushall då man anser att det skall gå utomhus. Så det skulle medföra att det är kört att arrangera oavsett. Sen behövs en inomhusfemtia för simmarna i Norrland oavsett denna policy.

Detta ger helt nya argument i debatten och för ansökan av en SM-vecka och godkännande av 50-m-bassäng i Umeå. Som tidigare sagts i tidigare bloggar är sim-SM i godkänd 50-m-bassäng krav för att Riksidrottsförbundet ska tilldela en stad en SM-vecka sommar då simning, tillsammans med friidrotten, är de viktigaste sporterna för samarbetspartnern Sveriges Television att medverka.

Så här skriver Umeå kommun på hemsidan om just dessa nödvändiga förutsättningar:

RF ställer bland annat krav på att man ska kunna arrangera SM i simidrott och SM i friidrott enligt vissa specifikationer,

Dessa villkor har Centerpartiets gruppledare och badbolagsstyrelseledamot Mattias Larsson bekräftat att han vet. Men inte att 50:a-SM ska gå utomhus för att godtas och gälla i en SM-vecka. Eftersom ML sagt sig behöva ”något helt nytt” för att ändra sig om Nannabad och ”nya argument” för att planera 50-m-bassäng i annat läge, kan detta vara droppen (som urholkar stenen eller rinner över) för stopp av Nanna-50:a-dyk.

Simmagalleria ute-SM

Och både helt nytt och nya argument är min SIMMAGALLERIA (se ovan och för olika lägen) som Mattias Larsson utryckt så här positivt om:

Din SIMMAGALLERIA är en jättebra tanke, jag tänker ta med mig de tankarna till när vi skall börja fundera på nästa badhus i Umeå. Finns många bra och trevliga tankar där!

Så då kan nästa badhus snart bli i form av en ”simmagalleria” som kombinerar innesimmande med utemiljö med en öppningsbar vägg, för flexibla läktare som ger publikgodkänd för SM liksom behov av utemiljö för simmarna. Samt också användbar sommartid, ge ökad attraktion och fler besökande.

Men det förutsätter att C-gruppledaren inser argumenten för allt nytt. Annars är detta nog också nya uppgifter och förslag för andra partier i Umeå, som får dessa att reagera och ge simningen Umeås Bästa… inte det sämsta (som nu med Nanna-50:a).

Som förstärks med Umeå kommuns mening i förstudie om värdet av SM-vecka sommar:

SM-veckan sommar bedöms vara av stor betydelse för att Umeå ska närma sig målet att vara en av Sveriges bästa evenemangsstäder 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.