Umeås Pengar-bad-ande i Expressen-insändare 2012 än mer sann 2014 när 270 mkr saknas; fås vid badstopp!

270 mkr påstod nyligen i media saknas i Umeå kommuns budget. Detta fås ”enkelt” med Nannastopp, påbörjat badbygge med tomt  på anbud till privata aktörer och nytt för simning på campus ihop med IKSU:s simhall, t o m blir vinst genom halverad drift, 15-20 mkr/år i 50 år = uppåt EN MILJARD kr jämfört fortsätta kasta skattepengar ner i spadet.

Vilket parti/vilka partier inser detta och vill vinna röster i valet i höst? Utöver Miljöpartiet och Arbetarpartiet som med nej till Nannabad sedan förut och nog redan ligger bra till hos umebor. + missnöjespartier?

Nanna Expressen 2

2 kommentarer

  1. Staffan Ling

    Hej Urban. Du kämpar på väldigt bra, men jag tror att du borde ta en paus kring badhusbygget.
    Nu tycks du närmast besatt av frågan och det är illavarslande, tycker jag.
    Lägg mer positiv energi på dina förskoleidéer/projekt i stället till exempel.
    I all välmening.
    Staffan Ling

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Tack för det och omtanken. Tanken finns redan att avveckla badkritiken och utveckla simprojekten.

      Därför att mål är nådda för stopp av Nannabad, att överytorna inte har beslutats riktigt så nu kan revisorerna syna detta, att SM-tävlingar inte klaras vet politiken om och att trafikproblemen blir allt uppenbarare är känt, även på riksnivå . Där andra nu kan verka för att detta omöjliga badbygge inte blir långlivat. I Paris finns planer på simhall i f d tunnelbanestation så då kan felplacerad bad i Umeå bli annat. Som bekant har inget av Nannabesluten blivit som tänkt hittills, hela tiden ändrats, så varför ska det kunna bli som planerat denna gång-

      Besatt eller engagemang, när medhåll dyker upp helt oväntat som nu för Nobina och bussförare som inget vet, blev det ett uppslag, mer som reflex. Så simidéerna ska få mer plats nu i förnyelse av staden Umeå liksom bättre dagis och mer förskola, inte alltid i blogg utan konkret företagande. Men dyker något nytt upp ur de djupa vattnen kommer nog någon reflex på detta i Umeås Bästa-bloggande. Samtidigt som nya (sim)tag ska få mer positiv energi framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.