Umeås Badbolag går emot RF:s värdegrund om idrottsmiljöer ”tillgängliga och välkomnande” – krav om ”trafikmiljön runt” – att ”barn och ungdomar säkert ska kunna ta sig till och från”!

Umeås Badbolag går emot Riksidrottsförbundets värdegrund om idrottsmiljöer ”tillgängliga och välkomnande” – krav om ”trafikmiljön runt” –  att ”barn och ungdomar säkert ska kunna ta sig till och från”!

Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Anläggningar
”Ett bra utbud av anläggningar och andra idrottsytor är en förutsättning för att idrotten ska blomstra.”
Ingen idrott utan yta

Ett brett utbud av tillgängliga aktivitetsytor är en förutsättning för all idrott. Att bevara, utveckla och skapa nya anläggningar och idrottsmiljöer är viktigt. De är en källa till glädje och gemenskap samt främjar motion, hälsa och livskvalité. Riksidrottsförbundet vill att människors möjligheter till motion och idrott tydligt ska finnas med i all samhällsplanering.

En av RF:s värdegrunder är allas rätt att vara med. Det förutsätter att anläggningar och idrottsmiljöer är och upplevs tillgängliga och välkomnande för alla som vill idrotta.

Det kan exempelvis handla om trafikmiljön runt anläggningarna, samt att barn och ungdomar säkert ska kunna ta sig till och från.

Se mer på http://www.rf.se/Anlaggningar/

och betänk att det är RF som avgör om SM-vecka sommar, där man bedömer ovan om trafikmiljön runt anläggningarna och för barn och ungdomars säkerhet och trygghet till och från, och säkerligen underkänner för både träning och tävling Nannasimtävling bara av att studera dessa trafikbarriärer på ÖK. Och sänker Nannabad än mer ur bilder/illustrationer längre ner.

Nanna trafikfarligt - mörk

Om inte Umeås Nannabadpolitiska partier S-V-M-FP-C-KD nu vaknar och stoppaR Nannabad som idrottsanläggning, får väl väljarna säga sitt i valet i höst, det finns ju två partier emot Nannabad, Miljöpartiet och Arbetarpartiet.

”Badpartierna” spelar en högt spel nu med att vägra säga vad de anser om trafikmiljön, när både Byggnadsnämnden och Badbolaget underlåtit utredande här, liksom att Skolan och Umeå Fritid också tiger.

Men högsta spelet är om barns väl och ve och i praktiken också de allra värsta olyckorna. Kanske då det arbetet Riksidrottsförbundet drar igång om trafikmiljön runt idrottsanläggningar och säkra till- och frånfarter något som kan läggas in i villkor för stöd till dessa, se här, från hemsidan.

RF ger stöd till anläggningar och idrottsmiljöer som skapar nya aktivitetsytor för barn och ungdomar.

OCH DÄR INGET STÖD DÅ GES ÅT NANNABAD PGA NEDAN BILDBESKRIVNINGAR: ÖVERST HUR FARLIGT NÄRA ENTRÉER LIGGER LIVLIG BIL- OCH BUSSTRAFIK, DÄRNÄST OLYCKSRISKER TILL OCH FRÅN NANNABAD, ÄN VÄRRE I MÖRKER, UNDERST KOMMUN/BADBOLAG UNDVIKER GÖRA NÖDVÄNDIGA MILJÖUTREDNINGAR (t o m utlovad frivillig sådan har struntats i, något RF också måste notera).

Nanna entré risker

Nanna trafik kväll

Nanna miljöutr collage

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.