Umeås Självmål som Idrottsstad! Bostäder stoppar skidstadion och världscup och SM-vecka vinter. Stoppa Nannabad bygg för boende där och rädda idrottsstaden Umeå! Men politiken tiger i ny Umeåanda. Dags för Umeås näringsliv att gripa in!

Umeås Självmål som Idrottsstad! Bostäder stoppar skidstadion och  världscup och SM-vecka vinter. Stoppa Nannabad bygg  för boende där och rädda idrottsstaden Umeå! Men politiken tiger i ny Umeåanda. Dags för Umeås näringsliv att gripa in!

Byggplaner oroar Umeås skidallians

Publicerad idag kl 06.00

SPORT SM i Umeå blev en succé. Umeå Skidallians vill arrangera fler tävlingar. Samtidigt planeras bostäder i anslutning till T3 Arena. Därför har skidfolket skickat in en skrivelse till Umeå kommun för att säkerställa att skidstadion kan bevaras. – Vi vill markera att vi finns, säger Elbert Karlsson.

I samband med SM-veckan vinter och skid-SM uppmärksammade jag i bloggar riskerna med att missa stora skidtävlingar då marken, grusplanen, vid skidstadion på Gammlia, T3 Arena behövs för världscup, SM och därmed också igen få den succéartade SM-vecka vinter.
Nu först kommer en kommunkommentar, från tjänsteman. Men politikern tiger i vanlig ordning, kanske nya Umeåandan. Då Svenska Simförbundet sagt att Nanna-50:a inte klara SM-krav stoppas SM-vecka sommar.
Bostäder på kv Nanna i stället och 50:a på campus som klarar SM, kan ge Umeå båda SM-vecka vinter och sommar. Nu orsakar felplacerad 50:a stopp för både SM-arrangemangen. TVÅ SJÄLVMÅL för Umeå som idrottsstad!
Läs mer på http://blogg.vk.se/umeas-basta/2014/01/18/umeas-sm-vecka-aldrig-mer-vinter-och-aldrig-sommar-pga-nannabads-50a-men-sundsvall-far-2015-sommar-och-ostersund-vinter-2012-se-bilder/och under skidbilden här. Sundsvall klarar båda SM-veckorna, där finns Norrlands Idrottsstad!

Umeås SM-vecka ej mer vinter och aldrig sommar! Pga Nannabads 50:a! Sundsvall får SM 2015 sommar och Östersund får SM-vinter igen!

Av , 18 januari 2014 kl 13:37, 2 kommentarer  0

Umeås SM-vecka ej mer vinter och aldrig sommar! Pga Nannabads 50:a! Sundsvall får SM 2015 sommar och Östersund får SM-vinter igen! 

Nedan bild visar att Umeå aldrig mer kan få en SM-vecka vinter pga Nannabads 50:a gör att ytor utanför skidstadion Gammliavallen, nu T3 Arena, på grusplanen planeras för bostäder och på mark för riven Umeå simhall. Så skid-SM och världscuper får söka sig annanstans.

Som till Östersund med SM-vecka vinter 2012 och i framtiden samt SM-vecka sommar 2015 i Sundsvall, som har 50:a utomhus och klarar åskådarplatser, se bilden med Himlabadet och ute-50:an. Men Nanna-50:a SM-godkänns inte och Umeå har ingen ute-50:a. Och simningen är en av de nödvändiga sporterna för SM-veckan sommar. Gävle har förlorat veckan en gång pga av oitillräcklig 50:a.

Men med stoppat Nannabad kan grusplanen bli kvar och bostäder byggas på kv. Nanna. Med inne-50:a i min simhusidé eller i utbyggd 25:a på Nydala till 50:a utomhus, klaras pubklikkrav för SM i 50-metersbassäng. Så att SM-veckan sommar får sim-SM och friidrotts-SM på campus. Och sedan alla andra sporter..

Så vill Umeå kommun, näringsliv, allmänhet och idrotterna (och särskilt simsporterna) ha SM-veckor, måste Nannabadbygget stoppas! Gärna NU som en hyllning till SM-veckan, för oss umebor och besökare och som ger TILLVÄXT, inte missväxt som Nannabad (se http://www.vk.se/1091365/simhus-for-tillvaxt-ar-battre-simhus)

Nanna SM-vecka Umeå Sunddsvall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.