Umeås P-garage under Rådhusesplanaden ”mullvadas” om enligt kommunkällor. Pga Nannabad-P-hus nu bara ger 200 platser mot föreslagna 500 förr?

Umeås P-garage under Rådhusesplanaden ”mullvadas” om enligt kommunkällor. Pga Nannabad-P-hus nu bara ger 200 platser mot föreslagna 500 förr?

Nanna P-garage

VK:s bild på vk.se från parkering förr vid nuvarande bibliotek intill Rådhusesplanaden får illustrera denna blogg om ”mullvadanderykte” från i sommar om ett upplivande av P-garageplanerna mitt i centrum. Varför säger inte källan med känningar i kommun-korridorerna, men en spekulation är cityhandelns oro över att de utlovade 500 P-platserna när privata aktörer skulle bygga ett Nannabad nu är nära på under hälften, bara drygt 200.

Och dessa 200 nya vid P-huset Nanna behövs för att klara bad- och simbilar, ibland fler och ibland färre. Av handlare har jag hört om oron liksom ånger att man var för ett Nannabad i tron om fler kunder. Men blir troligen tvärtom, färre, dels för att bad- och simfolk far hem efter besöken, dels för att tron att P-husen är fyllda gör att handlandet sker annanstans.

Men ett annat skäl till ett P-garage under Rådhusesplanden kanske är växande insikt om Östra Kyrkogatans ökande trafik utöver trafikutredningen från 2011, se http://umea.se/download/18.232bb3eb132b9e0c2ca800048113/1361887889078/RA_Trafikanalys_Badhus_Ume%C3%A5_Ver_1+1.pdf

som visar dubbel trafikökning mot de 10-15 % för att klara miljömål och dessutom som synes här fler proppar i ÖK-trafik med P-hus-in och utfart på ÖK mellan Nygatan och Skolgatan. Slopande av badhus-P-huset vid stopp av Nannabad (pga trafikrisker och ekonomi) ger behov av bil-P så nära centrum som möjligt. Och vad är då närmare än P-garage under Rådhusseplanaden och till- och frånfart som minskar trycket på ÖK?!

Nanna ÖK enkel 3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.