Umeås Bästa-mål nådda! Nannabad sjunker pga oklara trafikutredningar. Barnomsorgsplatser som klaras. Så UB-bloggen går i ide och en ny föds.. På återläsande!

Umeås Bästa-mål nådda! Nannabad sjunker pga oklara trafikutredningar. Barnomsorgsplatser som klaras. Så UB-bloggen går i ide och en ny föds.. På återläsande!

Efter över 700 bloggar på drygt två år på temat ”Umeås Bästa… inte det sämsta” och mest om ett felaktigt, dyrt och riskfyllt placerat Nannabad, har ett mål nåtts med bloggandet: visa brister i planeringen som leder till att badbygget måste avvecklas.

Droppar som får badbägaren att rinna över är ogjorda trafikutredningar (kommunstyrelsen medgav nyss att mitt medborgarförslag om utredningar var otillräcklig berett), som när de görs får allmänheten + berörda intressenter liksom Länstyrelsen att kunna säga ifrån. Andra droppar är driftsfördyringar, allt dyrare för kommunalt badbolag än privata aktörer förut.

Så här kan en trafikutredning illustreras om farligheterna vid Nannabadbygge. 

Nanna krock SB - 3

Några bloggar har handlat om barnomsorg och nyligen om rätten att skolbarn får behålla fritidshemsplats vid nytt syskon och vid möte fått För- och grundskoleförvaltningen godta sökt plats och medge otillräcklig information så att alla föräldrar kan begära samma, visa på barnets eget behov och familjens situation, helt enligt meningen i Skollagen § 5.

Så här svaret ut från För- och grundskoleförvaltningen jag fick igår (och som också är medgivande av medborgarförslag från 2011 om rätt information, men då avslogs)

Vi har tagit del av dina synpunkter och förslag i sin helhet och lämnar nedan  kommentarer:

Information och blanketter

Som vi meddelade vi vårt möte kommer vi  att se över information och blanketter.

Därmed kan Umeå kommun ta steget fullt ut och som i Stockholm och Uppsala ge alla föräldraledigas äldresyskon fritidsplats, t ex genom att följa Folkpartiets i Umeå vallöfte om barnomsorgstid om mer än 20 tim/veckan för alla barn. Och sedan få skolminister Jan Björklund, FP, att lova samma på riksnivå och det blir lika rättvist över hela Sverige.

Att så här ”vinna” i politiska frågor som handlar om barn/ungdomar i trygg och säker placerad simhall samt rätt för föräldrar att bestämma om barnomsorgstid för sina barn på dagis och fritids oavsett familjesituation, det känns bra!

Umeå - Mer barn välkomna 3

Ändå, viktigast är att den yngsta generationen ”vinner” respekt för sina behov och de kan känna sig ”MER VÄLKOMNA” i Umeå som i ovanstående montage av kommuninformation vid E 4:an i Stöcksjö (se även insändare i VK idag) .

Därför avvecklas (eller går i ide) Umeås Bästa-bloggen för en ny variant, t ex om dagsfrågor, framtidspolitik och mina över 40 år av samhällsverkande FÖR barn och rättvisor, ofta med motvind i debatt som vänds till medströms i resultat. En mängd exempel finns att berätta om och hur motstånd ger/blir framgångar. På återläsande!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.