Framtidén i CampHus: Urbanisering av campus för turism, stadscamping, IKSU centrum i fritidsutveckling, utebassänger, idrottsläger och familjesatsningar ger liv och rörelse året om.

Igår kväll (11/9) för inbjudna invigdes Sliperiet på konstnärligt campus av UmU:s rektor Lena Gustafsson, ett ”CampHus”, här i VK med nedan rubrik om idéer, tankar och utveckling. Även utanför CampHus föds och frodas nytänkande med ”tänknik”= tänka + teknik, och där allmänheten kommer med. För Umeås stora campus runt Universum (!) är härunder ”framtidén” för Umeå med uteidéer som kan bli ”inne”, bl a utebad, kanske passande för universitetsrektorn som fd simmare i ungdomsåren.

Camphus för framtidén

Tempererat utebad på campus? Ja, med urban förnyelse av Umeå efter 2014 året för miljö, hälsa och idrott på ”landet” utanför stan, dvs hela universitetsområdet, inkl IKSU Sportcenter och nya Universitetsstaden i Lilljansområdet, är bada och simma utomhus lockande. Här visas den attraktiva campusmiljön med Norra Skenet och dammen i mitten samt olika universitetsdelar omkring, Universum och SLU i bakgrunden och IKSU uppe t h.

Nanna UmU dammen 2

Sommartid med stadscamping i lediga studentbostäder (uthyrare studenterna som får en extraslant då) och husvagnar på tomma P-platser. Med glasövertäckning av utebadet (se inglasning av Plantagen på Ersboda) för året-om-bad. Här en placering på västra sidan av IKSU Sport som får P-garage under och utemiljö. Och därunder kartbilder över närområdet kring IKSU Sportcenter och större del av universitetsområdet med dammen uppe t h.

Nanna IKSU utemiljö

Nanna IKSU karta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.