Nej aldrig, nej aldrig, sa en förälder om att låta sin 7- och 10-åring cykla själv till ett Nannabad eller själv skjutsa dit, så bad i centrum riskerar simsporter och kommunekonomi.

Nanna enkät 2005 1

För 10 år sedan gjorde VK en undersökning om badlägen i Umeå. Nannabad fick minsta intresse, bara 11 %. Än mindre stöd blir det när det av 300 cykel-P-platser bara är 80 intill badentrén, övriga sprids ut vid Nygatan och Skolgatan upp till 150 m ifrån. Bussen ger också långa gångavstånd Vasaplan – badentré, 100-200 m. P-husen kan göra det än längre och krångligare att ta sig från flera våningar upp och sedan ner till utgångar.

Jämfört med Nolia, Gammlia och IKSU har dessa kortare avstånd, säkrare för barn och därmed tryggare för föräldrar. Då blev svaret Ja och Ja på samma frågor om att låta cykla själv och skjutsa om bad ligger där i ställer för i trafikfarligt cityläge.

Nedan bildcollage om trafik-risker i stan har politiker i Umeå kommun att fundera över när de granskar remissvaren på nytt trafikssäkerhetsprogram kommunen ska anta och jag skrivit om i tidigare bloggar. Har de samma inställning som föräldern här, kan Nannabads dagar vara räknade med färre besök än som tänkts och riskerna blir större än förväntat.

Nanna trafikkaos

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.