Oskyddade barn i ogjorda trafikutredningar för Nannabad i avslag på medborgarförslag = Underkänt och stopp för baddopp!

HÄR RISKERNA FÖR SIM-SM MED PUBLIK/DELTAGARE UPPDELADE 100 M TVÄRS ÖVER TRAFIKKORSNING

Nanna krock SB - 3

När gör medierna granskning av oskyddade barn i ogjorda trafikutredningar för färdvägar och risker till och från ett Nannabadbygge? Se utdrag ur beslut i Kommunstyrelsen nyligen att avslå mitt medborgarförslag att alla nämnder/förvaltningar gör trafikutredningar särskilt för barn och ungdomar. Mina kommentarer i versaler, stora bokstäver.

Beslut Kommunstyrelsen beslutar att avslå Urban Bengtsons medborgarförslag 24/2013

Urban Bengtsons medborgarförslag handlar om att alla politiska nämnder i Umeå kommun skall genomföra trafikutredningar särskilt avseende barn och ungdomars trafikströmmar till och från det badhus som byggs i kvarteret Nanna.

Alla politiska nämnder gör inte trafikutredningar, då detta skulle innebära en ineffektiv planeringsprocess. Byggnadsnämndens beslut (2013-05-24) om beviljande av bygglov för nybyggnad av badhus inklusive parkeringsdäck fattades med stöd av gällande detaljplan.

DET VAR 1948 ÅRS STADSPLAN SÅ ALLMÄNHETEN OCH LÄNSSTYRELSEN FICK INTE YTTRA SIG OM (bara grannar) BADBYGGLOV, OMGIVNING OCH FÄRDVÄGAR.

Nanna trafikfarligt - mörk

En trafikutredning finns gjord i ett tidigare skede i processen (2011) och användes för lämplighetsbedömning i bygglovärendet. Under samrådstiden för det tidigare detaljplaneärendet har alla nämnder haft möjlighet att yttra sig över handlingarna inklusive trafikutredningen. Alla nämnder har dock inte valt att utnyttja den möjligheten, vilket bland annat gäller de nämnder som nämns i medborgarförslaget (För- och grundskolenämnden och Fritidsnämnden).

HÄR OK ATT ALLA NÄMNDER YTTRAR SIG – MEN INTE INEFFEKTIV PROCESS DÅ!

Trafikutredningen innehåller inget specifikt avsnitt om barn och ungdomar utan hanterar trafik generellt.

BEVIS PÅ OGJORDA TRAFIKUTREDNINGAR FÖR UNGAS VILLKOR VID/TILL/FRÅN BAD!

Trafiksituationen i anslutning till det aktuella planområdet hanteras i ett flertal olika processer med ombyggnad av bland annat Vasaplan, gång- och cykelstråk längs Nygatan och ombyggnad av korsningen Nygatan/Östra Kyrkogatan. I dessa projekt, som i andra gatuombyggnadsprojekt, beaktas särskilt trafiksäkerhet för barn och ungdomar, samt för oskyddade trafikanter i allmänhet.

NU EFTER BYGGSTART BLEV DET VIKTIGT UTREDA FÖR BARN/UNGDOMAR!!

I utredningen för Vasaplan ingår möjligheterna att ta sig till badhuset på ett trafiksäkert sätt som en förutsättning i projektet.

OM FÖRÄLDRAR, BARN, UNGDOMAR, SKOLA OCH FÖRENINGAR INTE GODKÄNNER ATT DET BLIR TRAFIKSÄKERT BLIR DET STOPP AV NANNADOPP!

FÖR DET ÄR VÄL DESSA SOM AVGÖR OCH POLITIKER RÄTTAR SIG DÄREFTER?

Här ur filmen om Vasaplan inför utredningen där och tydligt bevis på underkänt för barn.

Nanna Vasaplfilm 2

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.