Umeå missar SM-veckan 2017 pga fel simläge förvarnat i simbok 2011. Lär av Borås (får SM-veckan) – ta nya SIMtag – bygg smart 50:a för SM!

Ingen SM-vecka till Umeå

Missar arrangemanget Umeå var med som en av fem kandidater till SM-veckan 2017, men nu är det klart att tävlingarna hamnar på annan ort.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/ingen-sm-vecka-till-umea-1

Liten simhall snuvar Umeå på SM

(VK-Folkbladet) SPORT Det blir ingen SM-vecka sommaren 2017 i Umeå. 

Vad var det jag sa, det är trist att som simaktiv på olika sätt i över 50 år måsta säga det. Men jag förvarnade om risken att missa SM-veckan sommar med inte få SM på långbana, 50 m pga för liten pubklikkapacitet på den begränsande Nannatomten och ingen utemiljö, viktig särskilt för sommartävlingar.

I min bok Umeås Bad Historia och Framtidens Simning, nov 2011, skriver jag om detta och med frågan: Kan det verkligen finnas politiker i Umeå som inte vill att detta ska kunna bli verklighet? Nu är verkligheten ikapp politiken.

Borås får SM-veckan 2017 bl a för en framgångsrik SM-vecka i år 2014. Dags att Umeå kommun lär av Borås som för några år sedan byggde en 50:a inomhus vid sin 50:a utomhus, Alidebergsbadet, för c:a 60 mkr. Sälj Nannabadbygget till näringsliv för annat där (och då åt inte barn/ungdomar i trafikfarlig miljö) och lär av västgötarna och andra simbyggen i Sverige!

Och bygg en smart inne-50:a i idrottsläge som klarar SM och Umeå få chans igen! Se också tidigare bloggar här om trafiksituation som riskerat bli  livsfarlig med många hundra simmare mitt i centrum i flera dagar, gåendes/springandes till TV-tält i grannkvarteret. Se SM-motgången som en utmaning för ett bättre sim-Umeå, då har inte nuvarande förberedelser varit förgäves. TA NYA SIM-TAG helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.