Guitars fick lokaler via Bil&Bostad om Vasaskolan för Scharinska och att jag kom med idén om kårhus, mm där.

VK-krönikören Benny Karlsson skriver om Guitars och gitarrmuséet som fyller 1 år i morgon lördag, se http://www.vk.se/plus/1374800/stadens-gubbmuseum-fyller-ett-ar

Där finns en historik om hur kommun och näringsliv i tysthet samverkade till att Vasaskolans tomma lokaler i många år fick nytt liv. Men det skedde inte helt tyst utan idén om att flytta hotade Scharinska, gamla kårhuset, på Storgatan mittemot Döbelns Park kom via Bil&Bostad när striden med Länsstyrelsen var igång.

BK:s dialogkompis Nicklas Berglund skrev då att jag lanserat idén. Nästan sant, geografiskt, jag födde idén att Scharinska och annan musik och gräsrotskultur skulle få Mimerskolans lokaler, inte hotell. Vasaskolans utveckling blev ändå bra och det är bara att hålla med BK i kritik om varför det stått tomt så länge.

Idéer utifrån viktiga

Så idéer utifrån och offentliga är viktigt liksom att idealister och privata entreprenörer arbetar ihop med kommunbyråkrati och politik. F ö, i Vasaskolan som Centralskolan (gick i den på 50-talet) fanns en liten bassäng. Den avvecklades och rummet är borta (men hann fotas av fotograf Degerman).

Och när bassängerna i badbygget på kv intill, Nanna, avvecklas (blir för dyrt för kommunen) har Guitars, andra musiksatsningar och nya kulturmöjligheter än mer lokaler att omvandla tillsammans med näringsaktörer (kanske hotell Mimer?). Barn/ungdomar/idrott passar inte i citytrafikläge nära krog- och nöjesmiljöer, men väl för myndigas aktiviteter (och drar då färre bilar) och intressen.

Därmed kan 50:a byggas i idrottsläge samt äventyrsbadandet flytta och byggas ut i Holmsund vid Aquarena där och inte hotas som nu av Nannabad, se nedan blogg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.