Umeå växer med idéer, demokrati och misslyckanden! Se Nordeboledare, M-Ågren-blogg och S-k-rådinsändare.

Idag i VK finns på olika ställen och med olika utgångspunkter viljor i politik och för näringsliv att utveckla Umeå. S-kommunalråden Hans  Lindberg och Margareta Rönngren har en insändare med rubriken ”Demokratin ska utvecklas” (se längst ner) utifrån nedlagda medborgarförslagen och inbjuder till att vara medskapande av kommunen med: ”Vi uppmuntrar alla att vara en del i det arbetet som kommer, att höra av sig med reflektioner, förslag eller tankar till oss.”

DÄRFÖR HL&MR – LÄS MIN BLOGG DEN 24/2 OM IDÉBANK I UMEÅ – OCH HÖR AV ER!

M-kommunalrådet Anders Ågren har på sin blogg idag om att Umeå ska växa med växande företag (se inledningen av bloggen nedan). Bl a tar han upp om snedvriden konkurrens i näringslivet genom kommunala bolag och en motion om detta som än inte behandlats i kommunfullmäktige.

Här kan jag ge exempel på hur man som mindre företagare hamnar i underläge med företagsidéer i att utveckla kommunen, först fås gillande och beröm, sedan händer inget, för att en tid senare se hur kommunförvaltningar lanserar min näringslivsidé då. Dvs i praktiken gör andras förslag till sina.

ANDERS ÅGREN – TA INITIATIV TILL ATT UPPMÄRKSAMMA SÅDANA ”IDÉSTÖLDER”!

Det tredje utvecklingsintressanta i VK idag är den politiska chefredaktören Ola Nordebos ledare (se slutet på den härunder) om hur misslyckanden är värdefulla för erfarenhetsutveckling, nytänkande, förbättringar, etc i näringsliv och samhälle i stort. Och föreslår en spännande idé för näringslivsgalan: ”årets misslyckande”.

Om arrangörerna (där Umeå kommun ingår) av galan nappar på Nordebos förslag, finns en given kandidat:

NANNABAD MED MISSLYCKANDEN I TRAFIKFAROR, SM-MISS OCH NU KONSTVERK I BADFÖNSTER. MEN KAN ÄNDRAS TILL LYCKAT I CITY OCH BYGGA BAD/SIMNING I IDROTTSOMRÅDE. HÄR SIMMAGALLERIA – KLARAR 50:A-SM – OCH I OLIKA LÄGEN.

Nanna mot Simmagalleria

Nordebo: Misslyckanden ger värdefulla erfarenheter, 26/2 

http://www.vk.se/1393995/nordebo-misslyckanden-ger-vardefulla-erfarenheter

Men möjligheten till misslyckanden har alltid varit ett viktig inslag i all utveckling. Det är också en punkt där en fri innovationsbejakande ekonomi och generell välfärd går hand i hand – båda är viktiga för den reella friheten att försöka och misslyckas, utan risken att förlora allt.

Ett av de viktigaste priserna på en näringslivsgala som blickar framåt borde alltid vara ”årets misslyckande”.

MODERATA KOMMUNALRÅDET ANDERS ÅGREN, BLOGG 26/2

Alliansen: Umeå växer med växande företag!

Av , 26 februari 2015 kl 08:00,  

I veckans nummer av Umeå Tidning fick vi Alliansgruppledare följande insändare publicerad.

Umeå växer med växande företag!

Umeå har alla nödvändiga förutsättningar för att kunna fortsätta växa, expandera och öka befolkningsmässigt. Men för att klara av detta måste vi samtidigt skapa förutsättningar för ett bättre företagsklimat i Umeå och här har kommunen en mycket viktig roll.

I oktober 2012 lämnade vi gruppledare för Allianspartierna i Umeå in en motion om att Umeå kommun borde undersöka förekomsten av s.k. snedvriden konkurrens i sina kommunala bolag och verksamheter gentemot det privata näringslivet. Detta som ett led i att förbättra det lokala företagsklimatet. Ett bekymmer som många företagare lyfter fram från sin dagliga verksamhet är att offentlig sektor snedvrider konkurrensen. Idag bedriver många kommuner och landsting affärsverksamhet som snedvrider konkurrensen på marknaden.

S-KOMMUNALRÅDEN HANS LINDBERG OCH MARGARETA RÖNNGREN 26/2

Medborgar S

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.