Det blir värre – för lastbilsförarna – och bussförarna – med mängder av badbarn, springande och cyklande!

“Vi vill inte backa över någon”

VK:s reportage kring yrkestrafikens, här lastbilschaufförers, problem i ett allt trafiktätare centrum, leder förhoppningsvis till en granskning av de mängder av badbarn och ungdomar som Umeås kommunledning vill ska in till ett Nannabad. De kommer cyklande från alla de håll och korsande personbils– lastbils och busstrafik, från morgon till kväll, alla veckodagar. Och från bussar kommer alla unga inte gående – utan många springande och utan vuxna.

MEN det finns inga utredningar gjorda och analyser för vad som kan hända, och därmed inga lösningar för att undvika kollisioner och olyckor. För något år sedan mötte jag bussfackliga företrädare och frågade om de fårr frågor om vad som blir med alla dessa ”badunga” i trafiken kring Vasaplan. Svaret var NEJ.

Och NEJ har jag fått från ansvariga tjänstemän på Gator och parker om För- och grundskolenämnden och Fritidsnämnden yttrat sig om skolbarn respektive föreningsbarn till och från ett Nannabad. Vad fastighetsägaren/badbolaget säger om trafikrisker vet jag inte.

ENDA SÄKRA LÖSNINGEN ÄR: NEJ TILL BADBARN-UNGDOMAR I CENTRUM, DVS BAD I ANNAT OCH TRAFIKSÄKERT LÄGE, BÄST I IDROTTS/FRILUFTS-OMRÅDEN.

Nanna Skolgatan 2

Trång arbetsmiljö för centrums lastbilsförare

UMEÅ – Det är vår arbetsmiljö. Vi vill inte backa över någon, säger en av förarna.  0
Nanna buss skola

TV: Rasar över trängsel i stan

NYHETER Lastbilsförare är mycket kritiska till stadsplaneringen i Umeå. Enligt dem är det mycket trångt för lastbilsförarna som levererar varor i centrala stan.

Nanna trafik kväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.