Opinionen tog (jul)musten av Umeåbeslut – men badopinion veknar inte kommunen för, än..?

Insändare lönar sig, ibland. Så för skoleleverna i Umeå kommun där opinionen mot julmustförbudet inför jullovet växte i medierna med reportage. Och så kom omsvängningen, det blir som förut, julmust erbjuds till jullunchen på skolorna. En politiker, Liberalernas gruppledare Peder Westerberg, hann hänga på och blogga för mustförbudstopp.

Debatt, kommentarer och bloggar mot Nannabadbygget med det trafikfarliga och dyra läget mitt i nöjes- och krogomgivning, det veknar inte kommunen och umepolitiken för, än…

Nanna VF frågor

För Folkbladets stora reportage 3/12 http://www.folkbladet.nu/plus/1540789/flera-fragetecken-om-nya-badhuset om kritik (som jag intervjuades om) sammanfattat i tidningen i fem frågetecken som i texten blir än fler, behöver rätas ut för en badstart. Huvudfrågan då blir: Går det? Om inte, vad händer då?

T ex insynsproblemet med gatuomgivning och betittning, uppmuntrad av Kulturnämnden för konstverket där inne. Risken är stor för instängdhet och mörkläggning som syns i nedan bilder (från kommunens hemsidor utom den i mitten som är från annan bassäng i Sverige).

Nanna fönstemörker -2

Vill Umeås styrande ha en badbyggnad utan ”insikt och utsikt” vid trafiknavet ÖK-Vasaplan i 40-50… år framåt? Känns inte som välkomnande arkitektur då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.