Hälsogalleria i Umeå city (blogg 20/4) – chans ökar med vårdföretags klinik.

Mina idéer om en ”Hälsogalleria” i Umeå citykärna (blogg 20/4 om sådan i omgjort badbygge), får nu bekräftelse i verkligheten med nyheten om klinik för vård och i galleria, se vk.se http://affarsliv24.vk.se/1709019/klinik-kan-startas-i-centrala-umea

Klinik kan öppna i Umeågalleria

AFFÄRSLIV24 Ett privata vårdföretag planerar att starta en verksamhet i centrala Umeå. Vad det är för typ av verksamhet vill de ännu inte gå in på.

Var sägs inte heller, men VK-artikeln nämner Utopia. Så om aktören läser, eller tipsas om, min blogg från 20/4 i år http://blogg.vk.se/umeas-basta/2016/04/20/ohallbart-citylage-for-badsimning-omgor-till-framtidens-halsogalleria-3/

kan chansen öka att privata aktörer/näringslivsutvecklare kikar på kv Nanna med badbygget för en omvandling. Trafikfarligheten för barn/ungdomar och dyr mark med dyr drift är ohållbart i längden. För vuxna och företag passar läget med bilgenomfart på ÖK, P-hus vägg-i-vägg, intill Vasaplansbussar och nära cykel/promenad-stråk. 

Därför är här slutet på bloggen igen nedan. Norrvidden/Medley är de aktörer som bjöd på Nannabadbygget med idéer som en hälsogalleria (ritn. B Håkansson), men då 2009 inte ansågs lämpliga av umepolitiken som valde Lerstenens, m fl med hotell i fd Mimerskolan.

Ohållbart cityläge för Bad&Simning. Omgör till framtidens Hälsogalleria! 

– – –

Nanna Norrvidden Mimer

Ovan  är bilduppslag för denna Framtidens Hälsogalleria, där Norrviddens/Medleys idéer (uppe t h) passar och den glasade övergången sammanför Hotell Mimer med N/M-konceptet. Nere t h våningar med bostäder ovanpå badbygget . T v det ohållbara – särskilt för unga – insyn från trottoarer, gator och hotellet in i bassängrummen. Som ger fördraget och mörkad anläggning, ohållbart i sig estetiskt/arkitektoniskt i ett levande centrum.

Fönster i Hälsogallerian i cityläge, bra för hälsobutikers skyltning, restaurang som syns, m fl kommers i hälsa/vård som exponeras för kunder. Allt gör att politiker gläds åt bostäder + citybesök och privata aktörer får köpa så att medel fås för nytt bad/simning i friluftslägen.

Se också en hälsogalleria i Los Angeles i USA http://www.thehealthcaregallery.com där konst ingår och då passar en Umeå Hälsogalleria med konstverket i badbygget på Nanna.

Nanna Health gallery

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.