Umeås idrottsarenor måste utvecklas. (VK:s chefred. I Näslund). Helt riktigt – inte avvecklas som nu om simhallen rivs och grusplanen byggs bort!

Umeås idrottsarenor måste utvecklas. Så var VK:s chefredaktör Ingvar Näslunds krönika lördag 30/4. Det är helt riktigt, inte avvecklas som nu riskeras om bostäder på bortbyggd grusplan vid fotbollsplanen på Gammlia Idrottscentrum. Utveckling gäller inte bara för bollsporterna. Samma också för simning, friidrott och skidor, annars riskeras SM-veckor sommar och vinter och som jag skrev om i kommentar till IN:s krönika (se nedan).

Nanna idrottsarenor

Helt riktigt, Umeå idrottsarenor måste utvecklas, och då inte bara för boll- och lagsporter, även skid-, sim- och friidrottsarenor har sporter Umeå varit/är bra i.

Se hela Gammllia idrottscentrum med fd Gammliavallen som anrik friidrottsarena med också fotbollsplan, gamla Sporthallen från 1958 (som överlevde två S-politiska försök att rivas) nu renoverad och utbyggd med innebandyhall och förnyad fotbollsplan med konstgräs och dubbla nya läktare. Sedan ny friidrottsarena på campus som hade SM i friidrott 2014.

Nanna Gammlia idrottscenter b

Att detta bra. Men se då 50:ans simbassäng som tvingats in i centrum för att mer tillgodose citynäringen än simsporternas behov och inte kunna utveckla anläggningen. Och nu planer på bostäder på grusplan, simhallsområde, inkl, riven unik, och tjusig, simbyggnad arkitektonisk.

Missade SM-pubklikrav för 50:a-sim-SM och risk för missad skid-SM pga inga nödvändiga vid-sidan-om-skidstadion-ytor (grusplanen för vallaby, skidtestning, mm), ger då ingen chans för ny SM-vecka vinter (Umeå hade 2014) och ingen SM-vecka sommar.

Så VK får gärna göra reportage om dessa idrottsmissar av kommunpolitiken som motverkar utveckling av Umeås idrottsarenor, och se vad allmänheten, näringsliv och, självklart, sportklubbarna själva säger, och vill. Sedan fråga politikerna.

Nanna Skidhall coll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.