Sportmiljöidé för Nydala à la Ishotellet med kyla&värme för konstsnöspår – skidhall + simkanal = turisMagnet.

Umeå kan få en turistmagnet i Sverigetopp och på Nydala friluftsområde att locka med, för ”inombys och utomrbys” genom en sportmiljöidé som erbjöds Umeås politiker, näringsliv och idrotter för 10 år sedan. First Camp som drev/driver campingen på Nydala kom med, då, spektakulära idéer och visioner, se här..

”VISION UMEÅ” med nytänk som värme och kyla för bad/skidor (i tunnel) och syns härunder i en skiss på Nydala mellan Umelagun och skidspår, tennisbanor, mm. Dubbelklicka och fascineras..

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nydala First Camp

Det blev inget av detta då. Så med Umeå allt ivrigare i att bli större kring miljösatsningar passar ett ny- och omtänk idag i  förnyad Umeå-sportmiljöidé på Nydala. Med ute-50:a (kan ge SM-vecka sommar) och simkanalarena + konstsnöspåret fås energisynergier som ny skidhall i Göteborg och likt det som nu händer för Ishotellet i Jukkasjärvi och VK rapporterat om igår/idag, se http://www.vk.se/plus/1874156/bilder-se-in-i-nya-ishotellet-som-ska-halla-over-sommaren med nedan utdrag:

Se in i nya Ishotellet – som ska hålla över sommaren

Efter 27 år finns det ett ishotell i Jukkasjärvi som kommer stå på plats året runt. En stor kylanläggning ska hålla hotellet kallt under sommaren. Det är en stor kylanläggning som kommer att hålla det nya hotellet nerkylt under årets varmare månader, och med hjälp av solcells-paneler kommer företaget producera den energi som krävs för uppdraget. 
ÖVERST: ILL. AV NYA ISHOTELLET PÅ SOMMARTID  – SKIDHALL I GÖTEBORG
MITTEN: KONSTSNÖSPÅRET PÅ NYDALA OCH KARTA (IKSU frilufts) FÖR NYDALA ICE
NEDERST: UMELAGUN ÄVENTYRSBAD + SJÖN T V – T H SIMKANALARENA
Nanna Magnet Nydala

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.