Umeå kommun river unik simhall och bostäder riskerar SM-vecka vinter!

(Kommentar igår 30/12 till http://www.vk.se/plus/1896941/slutet-nara-for-gamla-badhuset. Se där också en sign Lugge som tror kringytor är skidspår som kan dras om, men är de vid-sidan-om-utrymmen som fyllde hela grusplanen och mer därtill vid SM 2014 + extra P-ytor som behövs, se bild längst ner)

I två omgångar ville socialdemokraterna i Umeå riva gamla Sporthallen från 1958. Och två gånger röstades man ner av oheliga allianser mellan VPK och borgerliga partier. Samtidigt var underhållet eftersatt och användes som orsak till att riva. Idag vill få riva sporthallen.

Nu upprepas samma med Umeå simhall, med skillnaden att tjänstemännen inför rivningslovsprövning ville få simhallsbyggnaden bevaransvärd som den unika simhall för hela Sverige den är. Sporthallen ville tjänstemannabyråkratin riva.

Nanna Umeå simhall ute-inne 1

Men än värre är att Umeå kommun med bostadsplanerna där börjar ”riva sönder” Umeå första idrottsområde, Gammlia, och riskerar dessutom missa framtida skid-SM och därmed ny SM-vecka vinter. Det är rivningar som inte medierna bryr sig om särskilt jämfört med rivande i centrum.

Bakom detta rivande och förstörande för en simbyggnad och ett idrottsområde med just skidor i högsätet står tidigare Skidalliansens ordförande Mikael Berglund (S), nu som Byggnadsnämndens dito, och nuvarande Skidalliansordföranden Lena Sandlin (S), förr Fritidsnämndens ordförande..

Nanna ingen SN-vecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.