Äpplen, päron och fruktsallad i S-jämförelse av badhus i cityläge och simhall i idrottsmiljö! Utan siffror..

I blogg nyss hyllar Anders Forss, S-politisk bloggare, det nya badbygget i cityläge i Umeå med påstående om fler besökare än Umeå simhall i idrottsmiljö, Gammlia Idrottsområde. Jag har skickat en kommentar och hoppas på svar.

Då Forss än inte svarat på frågor om förhandsinformationen han har om lösningar på SM-ytor för skidor, klara SM-vecka vinter och bostäder, är kommentaren här i blogg. Och även med undran varför formella beslut kring SM-problematiken ska fattas innan presentation som om allmänheten inte ska få veta något och kunna påverka.

LÄS OCH SE MER OM OVAN KRING SM-YTOR I MIN TIDIGARE BLOGG IDAG.

Kommentaren

Äpplen och päron och fruktsallad, så går det att jämföra också. Du anger fler i nya badbygget på fyra månader än Umeå simhall på ett år.

Först, redovisa då siffrorna, så gör man för att kunna få jämförbara fakta.

Sedan, att jämföra nystart av något nytt mot när något äldre pågått, här i 45 år, är äpplena och päronen.

Dessutom, det nya i Umeå har både simbassänger och äventyrsbad medan simhallen hade enbart bassänger, det är en enstaka frukt mot en fruktsallad.

Vidare, när Umeå simhall hade haft sina första år, var besökandet mer än de siffror som finns för badet på stan. Badutredningen 2006 angav att 1990 hade simhallen 290 000 besökande, siffror som blir svåra att överträffa, trots ”fruktsallad” och ”bussläge” i centrum.

Till sist, jag har i blogg försökt få veta vad ”förhandsinformationen” om grusplan och simhallstomt på Gammlia idrottsområde innebär mer konkret, men inget svar…

Men nu vet du mer, tydligen, och först ska de formella besluten fattas innan presentation kommer!!

Så vi allmänhet och idrottsaktiva ska inte få ta del och kunna påverka politiker i detta?? Å andra sidan är detta ju inget nytt i dagens politiska Umeåbe(S)lut.

En kommentar

  1. Sven

    Anders Forss är ett stort S-skämt som nog bör granskas lite i sömmarna, han verkar ju ha kontakt med gud fader själv .Han är självutnämnd världsledare om inte det nu var universum, blir ytterst förvånad om denne busschaufför tar sig så långt i maktens korridorer . Fattar inte varför etablerade S politiker inte får tyst på hans ”predikningar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>