Godnatt Umeå SM-skid-arrangör – och för utövare här – sportområden byggs bort i förtätningsiverns yra! Umeå Mer – eller Mindre Idrott?

Godnatt SM i Umeå

på längdskidor, världscup och stora skidtävlingar som behöver grusplanens och simhalls-tomtens utrymmen för de ”kringytor” som gäller alltmer för sådana tävlingar. Därmed förloras en ny SM-vecka vinter liksom det blev stopp för SM-vecka sommar pga för lite publikplatser och kringytor även är viktiga, men inte fås på trottoarer vid 50:an i centrum.

ILL. VK (Anna Ericsson) (simhall ej badhus).  SM-vecka 2014 visar ytbehovet och SM-stopp.

Nanna Gammlia bostäder nytt

Det går inte att utveckla Röbäcksområdet vid Umåker för SM-skidspår (där SM varit förr) pga  kommande vägen Västra Länken. Nydalaområdet är för platt enligt skidfolk jag pratat med. Och en Norrbotniabanajärnväg kan påverka rullskidspår kring Ersmarksberget.

Så i ”förtätningsiverns yra” tas inte bara bort grön- och friluftsytor för boende i Umeå och mest i centrala Umeå, det sänker också Umeå som idrottsarrangörsstad, och, kanske, påverkar de Umeå- och länsutövare som vill göra idrottskarriär i Sverige och världen.

Ett nytt problem bostäder på mark intill en fotbollsplan får, är det buller och den ljudnivå som blir vid större matcher och ifall konserter ordnas på planen och läktare runt om alldeles intill. ”Tänkte inte på det” kanske snart blir uppenbart för det fortsatta detaljplanearbetet på Gammlia idrottsområde då. Och sportsänkningen ger nya effekter för Umeå som:

Ingen ”super-sport-kommun”! Samt Umeå Mer eller Mindre Idrott?

2 kommentarer

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Ursäkta sent svar, såg kommentaren först nu. Tack Åke! Det värmer och hoppas det kan spridas till fler. Och uppvaknande i politiken, för Umeås Bästa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>