Umeå Win Win Win i Ekonomi = Biblioteket i centrum-Navet + Kultur-hotell i Väven + 50:an i ny-byggnation! Umeåpolitiker, fundera och tänk om…

Att Bostaden AB ska sälja ut bostadsfastigheter för att få pengar till underhåll och investeringar visar ekonomiproblemen i Umeå kommun. Måndag 19 juni är det budget-kommunfullmäktigemöte i Umeå där Bostaden-försäljningen kan bli debatterad liksom ekonomi för stadsbiblioteket på kajen i Vävenhuset och bad- och simbygget på kv Nanna.

Det senare tynger kommunekonomin pga förlorade alternativintäkter i dyrbart cityläge och otillräckligt besökandetal, har inga utvecklingsmöjligheter, missad SM-vecka sommar, mm

Minns 2013, förvaltningschefers förslag om två års förskjutning av Badet av ekonomiskäl och ge politiken chans att backa ur läget, med det avslogs..

Det blir en slags ”förlustbudget” som ska antas i KF, varför vinnande uppslag är att Umeå kommun gör som i Bostadenfrågan med ”bad-sim-utförsäljning” som ger Win-Win-Win  (Se S-kommunalrådet H Lindberg igår om Win-Win för Bostaden) och får..

”Vinner-Mer”-ekonomi i rockadvariant 50:a-bibbla-Väven:

* 50:an fås i en ny-byggnation på Nydala med smart utformning för att klara SM-krav, har utvecklingsmöjligheter som simkanalidéer med strömmande vatten, öppetvatten-sim, triathlon, mm, ett ”simeldorado”.

Nanna SM-vecka Nydala

* Stadsbiblioteket flyttas till centrum-Navet, idealiskt intill Vasaplan, med ombyggnation för bibliotek, relax/spa + gym och överbyggd med glasad kupol, se stjärnhimmel, verklig och fiktiv med datorkonst, film, etc.

Nanna Kupoolen 5 b

* Vävenlokalerna med biblioteket förvandlar Väven till ett ”kultur-nöjes-hotell” med konferens och mötesplatser där Fika-ytorna passar bra för, dans, utställningar, möten samt nära till kajen för utelivande, mm.

Nanna Väven kajen vinnerNanna väven fika

SÅ UMEÅPOLITIKER, TA ER TID UNDER SOMMAREN, FUNDERA OCH TÄNK OM…?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.