UMerSim efter Umelagun och öppet vatten i Nydala, SM-50:a + simkanal..

Idag onsdag 21/6 har Umeåmedier om bad och simning på Nydala, på land och i sjön. Umeå Simsällskap visar satsning på Öppet-vatten-sim i sommar och Bil&Bostad-krönikören Benny Karlsson reflekterar kring badställen, bl a att han Umelagun, äventyrsbadet med 25:a, som han gav dop(p)namnet till (t h). Bilder från Västerbottensnytt och VK/Folkbladet.

Nanna Umersim

USS-öppetvatten-simmande, simfolks önskan om ute-SM-50:a och mina idéer om simkanal med strömmande vatten i ett ”simeldorado”

(se blogg http://blogg.vk.se/umeas-basta/2017/05/30/simeldorado-pa-nydala-av-miljonarer-i-umea-lara-av-lonsamt-orebro-bad-2/)

på Nydala gör då namnet ”Umersim”, passande för detta, eller UMerSIm (enligt Umeå kommuns Mer-slogan).

Extra lämpligt i år då Umeå SS fyllde 90 år nyligen (27 april) och i sina yngsta år, som sexåring 1933, fick Umeå stads styrande att bevilja medel för Norrlands första 50-metersbassäng utomhus i just Nydalasjön (då med namnet Tavlesjön), se bilden nere t h.

Idag med näringsliv som blir allt viktigare för Umeås utveckling, kanske det finns företag som vill ”styra” en del av sin sportsponsring också till idrotts-skapande i sin linda, här för ett framtida Umeå Mer Simmande i/på Nydala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.