Umeåidé om Fritidscentrum realitet i Göteborg av idrottsaktören Serneke. Idé för Umeå näringsliv +kommunen?

Idén om Umeå Fritidscentrum på Noliaområdet av idrotts- och föreningserfarne umebon Gunnar Wahlberg presenterat av reklam- och sportprofilen Anders Bengtsson i VK-debatt i lördags, 30/9, är både spännande och välgjord. Se här ingress och illustration.

Befolkningsökning ställer krav på unik anläggning

(2017-09-30) Bristen på lokaler för Umeås ideella föreningar är redan skriande – och ökar i takt med att kommunen växer. Umeå fritidscentrum – med en evenemangs-/fotbollsdel, en bostadsdel, en kontorsdel och en föreningsdel – skulle kunna bli en gemensam anläggning för alla Umeås föreningar. Anläggningen ska ses som ett koncept, något att sikta mot.
https://www.vk.se/2104138/befolkningsokning-staller-krav-pa-unik-anlaggning

Umeå Fritidscentrum Wahl

Idén är verkligen värd bättre öde att seriöst tas upp av umepolitiken, gärna också av näringsliv i Umeå (kanske gjort redan, men inte nått fram i kommunkorridorerna?) Och jämföra med Göteborgs koncept i samma anda som företagaren Ola Serneke nu förverkligat och jag hade en blogg om för drygt två år sedan, se här rubrik och länk.

Superarena för Umeå? Göteborg Nya Arena: Fullstor inomhusplan för fotboll, skidspår inomhus, sporthallar för basket, handboll, volleyboll, innebandy och badminton, gym, restauranger, hotell med 121 rum, kontor, butik, konferens, skolor…

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2015/04/24/superarena-for-umea-goteborg-nya-arena-fullstor-inomhusplan-for-fotboll-skidspar-inomhus-sporthallar-for-basket-handboll-volleyboll-innebandy-och-badminton-gym-restauranger-hotell-med-121-ru-2/

Och så här kan man bl a se och läsa på http://www.prioritetsernekearena.se

Prioritet Serneke Arena har sju våningar sport, med allt från längdskidåkning till handboll och fotboll.
Grundskola och gymnasium med idrottsinriktning på två våningar.
Gym, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferenslokaler, restaurang, bar och caféer.
Allt på 45 300 m2 – Välkommen!

Sernekea arena

SÅ VARFÖR INTE STUDIEBESÖK I GÖTEBORG OCH G WAHLBERG BJUDS MED?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.