Umeåpolitiskt intresse av mitt inlägg om dagismiljöer och kontorslandskap – V reagerade och vill ha utvärdering.

Mitt debattinlägg i VK igår 5/3 om ”Förskolemiljöer i Umeå” och på vk.se – https://www.vk.se/2261239/kontorslandskap-eller-trygga-forskolemiljoer-i-umea – samt i gårdagens blogg…

PROFESSORN CAMPUS I TVÅ PLAN MED TORG OCH EJ ”KONTORSLANDSKAP”…

Förskolemiljöer debatt

…gav genast Umeåpolitiskt intresse, från Vänsterpartiet. V har tidigare försökt lyfta frågan om utvärderingar i både Tekniska nämnden och För- och grundskolenämnden, dock utan gensvar. Nedan om hur man ser bl a på frågan:

”Vi vill utvärdera byggnationerna utifrån vad barnen  och föräldrarna tycker. Men helt centralt är att utvärdera utifrån vad våra medarbetare, pedagogerna anser om pedagogisk och praktisk funktion. Det är även centralt att höra vad den fackliga företrädaren och skyddsombuden har för uppfattning.  Vad fungerar bra och vad fungera mindre bra?”

Hoppas fler partier inser samma om vikten av utvärdering. Och hör andra än Vänsterpartiet av sig kan jag visa på hur Professorn Campus utformats med egna hallar och innetorg, dock ej med en ”kontorslandskaps”-variant och störande genomgångar.

Intressant ska bli att se vilka politiska partier som blir först ut med att göra studiebesök där. Kanske Moderaterna då kommunalrådet Anders Ågren nyligen besökte Språkförskolan, 2 plan och 6 avdelningar (8 på Professorn)?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>