Galleriidéer – social innovation för 25-talet år sedan – idag för MVG-Domus?

Min blogg för drygt ett år sedan, se

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2018/10/10/gallerideer-i-innovationstorg-i-umea-ar-ide-fran-1995-itiden-idag-2018-3/

handlade om en social innovation, ”galleriidéer”

Galleriidéer i innovationstorg i Umeå? Nedan är en idé jag skrev om på kultursidan i VK 1995 och presenterade 10 år senare i en skrift för idé-handledning ur min bok ”Sociala Uppfinningar är ITiden”. Mitt ståbord UBBI-Trio i glas ses här i ”galleri” på Folkets Hus.

Intill är reportage i VK igår om företaget Thnx Innovations satsning på att locka entreprenörer till MVG-gallerian och göra centrum attraktivare. Då kanske min 23-åriga ”galleri-idé” är ”ITiden” idag. Och begreppet ”tänknik” passar ju bra för ett ”thnx”-företag.

Galleridéer Umeå

(Ovan andra ställen för ”Galleriidéer” såsom Utopia-gallerian och fiket ”Fika” i Väven.)

Och nu är verksamheten igång som berättas om på

https://www.dios.se/pressrum/dios-utvecklar-lokaler-till-entreprenorshubben-house-be-i-mvg-gallerian-i-centrala-umea/

För ett drygt ett år sedan öppnade entreprenörshubben House Be sin första verksamhet i Åre. Nu etablerar de sig i MVG-gallerian mitt i centrala Umeå. Fastighetsägaren Diös påbörjar i dagarna utvecklingen av de nya ytorna i tidigare butikslokaler på våning två i gallerian, till att bli en plats för modern co-working. Beräknat inflyttningsdatum är 1 mars 2019. House Be blir alltså del av MVG-gallerian och precis som i Åre kommer det lokala entreprenörs-communityt att spela en viktig roll för den nya etableringen. Bakom satsningen i Umeå finns, utöver House Be, Thnx Innovation.

Galleriidéer MVG Domus b

Nyligen var jag förbi där och pratade med några i House Be som tyckte ”Galleriidéer-idén” lät intressant och föreslog att MVG-ansvariga kan intresseras. Särskilt som det nu är där traditionellt galleri med konst som visas. I mitten en del av mina uppfinningar som kanske kan platsa i ett ”galleriidéer”. Och många andras innovationer då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>