Umeå. Vill Mer. – medborgarkontor i gamla turistbyråns lokaler – för alla!

I VK kan man idag/igår läsa om Umeå kommuns planer för gamla turistbyråhuset på Renmarksesplanaden,

se https://www.vk.se/2019-11-18/har-ar-planerna-for-gamla-turistbyran och utdrag nedan

Här är planerna för gamla turistbyrån (ur vk.se)

– Den gamla turistbyrån har varit föremål för utredning under en längre tid. Vi har haft en diskussion internt om det finns några kommunala behov för den, och där finns det numera ett par intressen, säger fastighetschef Karin Isaksson.

I samband mötet presenterade Karin Isaksson tjänstemännens senaste plan för lokalerna, vilken består i att göra om dessa till ett slags upplysningsnav för äldre i kommunen.

– Det vi tittar på är om den här byggnaden skulle kunna fungera som en informationspunkt. Exakt vad den ska innehålla är inte bestämt, men det vi tänker oss är att den ska vara till för både äldre och anhöriga, säger Karin Isaksson.

– Det här är en process som pågår i dialog mellan fastighetskontoret, äldrenämnden och övriga verksamheter i kommunen. Det är flera steg i det här och allt måste falla på plats, säger Karin Isaksson.

Ett beslutsunderlag är under framtagande och ska inom en någorlunda snar framtid överlämnas till kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott för avgörande.

MEN LÅT MEDBORGARE I UMEÅ – OCH TURISTER F Ö – FÅ KOMMA MED FÖRSLAG,

HÄR ÄR ETT, FRÅN MIG:

MEDBORGARKONTOR EFTER MODELL I GAMLA BIBLIOTEKET (Vasaplan) OM EN RIKSDAGSHÖRNA DÄR MAN VISSA TIDER FICK MÖTA OLIKA LEDAMÖTER FRÅN VÄSTERBOTTENSBÄNKARNA.

T EX PÅ TEMAT ”UMEÅ. VILL MER.” OCH DÄR KOMMUNFÖRETRÄDARE, POLITIKER/TJÄNSTEMÄN, TURAS OM ATT FINNAS PÅ PLATS.

PS Där kan också finnas utrymme för att studera kommunens, näringslivets (det man vill visa upp) och andra samhällsaktörers planer för Umeå liksom föreningslivets idéer och önskemål för sina verksamheter, kanske också rum för att mötas, planerat och spontant, + fika tillsammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>