Snabblagad potatis- och purjolökssoppa

5- 6 skalade potatisar, skurna i små bitar (kokar snabbare då!)

½ skivad purjolök
Ca 1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2-3 dl mjölk (mini-, lätt-, mellan- eller standardmjölk, välj själv!)
Salt
Vitpeppar
 
Koka i ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Mixa direkt i kastrullen med en stavmixer. Jag föredrar att inte mixa soppan helt slät, utan ha kvar lite bitar i den, men det är ju en smaksak. Häll i mjölken och låt soppan få ett uppkok. Salta och peppra efter eget tycke och smak! Servera med (nybakt) bröd och eventuellt en klick crème fraiche.
 
Räcker till 4- 5 portioner. Soppan kan med fördel sparas i kylskåpet och sedan värmas portionsvis i mikron, så har man fler snabba måltider färdiga till dagarna efteråt. Kan också frysas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.