Risgrynsgröt

Jag väntar ivrigt på att skolmaten ska bli näringsriktig! Dagens anrättning var risgrynsgröt med kanel och socker. Till det serverades en mjuk smörgås och fri tillgång till knäckebröd. Snabba kolhydrater med ännu fler kolhydrater som tillbehör.

Gröten var, tyvärr, kokt utan tillsats av salt, troligtvis på grund av att salt anses ha negativa effekter på hälsan. Däremot serverades socker och kanel ihoprört i en skål, eller ströare. Den som ville avstå från sockret, och bara krydda anrättningen med kanel, fick kontakta kökspersonalen, som tvekande hämtade en förpackning med enbart kanel, efter en vältalig motivering till varför enbart kanel föredrogs.

Vad är det vi stoppar i våra barn och vilka matvanor är det vi förmedlar? Energin i dagens lunch räckte ungefär en och en halv timme, efter det var de flesta eleverna trötta och griniga.

Som tur är så brukar det finnas ett väldigt trevligt salladsbord i dagens skolrestauranger, så också idag! Men det blir besvärligt att ta för sig av den färgglada buffén, när assietter och lämpliga bestick saknas…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.