Dataspel!!!

Tänk, så populärt det blivit att spela spel på datorn! Jag ska bekänna redan från början att jag inte är så road av att spela sådana spel, men visst, ibland kan de vara kul!

Jag träffar dagligen ungdomar som ägnar massor av tid till att spela dataspel. Faktiskt kan man säga att de ägnar större delen av sin vakna tid till att spela spel. Under lektionstid har många av dem väldigt svårt att stoppa undan mobiltelefonen, eftersom de spelar spel och inte riktigt har tid att ägna sig åt något annat, just då. Många sitter uppe större delen av natten, också, inne på sitt rum och spelar spel.

Några ungdomar har berättat för mig att en lyckad helg, är en helg då man har fått spela hur mycket man velat, utan att föräldrarna märkt något eller sagt ifrån. Det finns också de som säger att de inte varit utanför hemmets väggar mellan fredagseftermiddagen och måndagsmorgonen, de har bara "spelat på datorn" hela helgen!

Strävar verkligen nutidmänniskan inte efter så mycket mer än underhållning och förströelse? Tycker alla att verkligheten är så hemsk, att man måste fly in i den virtuella världen, för att känna sig någorlunda lugn… Varför?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.