En sen rapport från Vårruset :)

Av , , Bli först att kommentera 0

Det var, som ni säkert vet, en lite kylslagen och kulen afton. Trots detta hade ett antal tjejer i alla åldrar samlats för att springa, gå eller på annat sätt ta sig runt den dryga fem kilometer långa banan.

Årets bansträckning var ny och bjöd på ganska behaglig löpning, i och med att den mestadels var flack. Några sköna utförslöpor fanns också med :) Som vanligt bjöds det på massor av förströelse innan loppet och konfrencier var, som alltid, Peter Siepen. Uppvämningen sköttes på ett utomordentligt sätt av peronal från IKSU och den fick upp ångan hos de flesta deltagarna.

Jag valde att inte starta i första startgruppen, så när starten närmade sig stod jag snällt tillsammans med damer med handväskor, gångstavar, hundar och barnvagnar och tittade när de tuffa tjejerna stack iväg!

 

Och min egen insats, då? Jo, jag är nöjd, med tanke på att det var säsongens sjunde löppass och att det var väldigt, väldigt, väldigt svårt att komma in i någonsomhelst löprytm (tanterna, gångstavarna, hundarna och barnvagnarna…)

Nu är vårsäsongen avklarad och jag kan fokusera mer på min insats i Tjejmilen i september! Hur det än går, lär det gå bättre än förra året, när jag knatade runt med kraftigt ryggskott!

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

”En ska aldri’ räkne ut nåt!”

Av , , Bli först att kommentera 0

Citatet kommer från Raskens Ida, ni minns det väl? Saker blir aldrig som man har tänkt sig!

Jag hade ju tänkt släppa hästarna på bete idag, men det gick ju inte… Gammhästen fick en hovböld igår och behandlades idag. Så nu blir vi kvar tills han har kryat på sig!

Stackarn var rejält halt och var inte riktigt med på noterna, när veterinären skulle undersöka och behandla! Efter det fick han en ordentlig dos med lugnande och sen karvades det lite grann, utan problem. Tänk, vad stark en liten häst kan vara! Om man samarbetar är det ju bra, då kan man utnyttja styrkan, men när de sätter sig på tvären är de inte goa att tas med!

I alla fall så slutade det lyckligt och troligtvis blir det bete på måndag :)

Bli först att kommentera

Redo för sommaren!

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är vi nästan redo för sommaren, jag och hästarna! Ikväll har vi byggt klart den lilla beteshagen! Gräset ser bara bra ut och sommarfriden kan lägga sig över landet… Men en hel del arbete återstår dock, den stora hagen ska ju också göras färdig och det brukar ta en hel del tid… Men, i alla fall, så känns det väldigt bra att ungefär en fjärdedel av arbetet är gjort!

Bli först att kommentera

Vikten av korrekturläsning!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hoppsan! Så tokigt det kan bli om man slarvar med korrekturläsningen!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7157468.ab

Bli först att kommentera

Den rosa flamingons hädangång…

Av , , Bli först att kommentera 0

En säker källa uppger att den rosa flamingon på Degernässlätten nu gått hädan. Som sig bör togs kroppen om hand på ett värdigt sätt och kremerades. Askan ströddes därefter för vindarna som sveper över dess senaste vistelseort.

 

Flamingon i dess krafts dagar.

Bli först att kommentera

Springtime :)

Av , , Bli först att kommentera 0

Undrar varför det är så tomt i den här kategorin? Ja, visst! Det finns förklaringar, som envisa förkylningar, tiopoängsuppsats och mycket jobb. Men de hör väl snarast till kategorin bortförklaringar.

I alla fall så har löpsäsongen nu börjat, på allvar. Jag har så sakteliga trappat upp, med raskare och raskare promenader, och senaste två veckorna börjat jogga ett par gånger i veckan. Än så länge känns det bra i kroppen, inga besvär med höfter,knän eller rygg. Förutom träningsverken from hell, men det hör ju till, så ska det vara!

I dagsläget är jag bara anmäld till två tävlingar i år, men man kan ju alltid utnyttja möjligheten till efteranmälan, om andan faller på. Den tjugosjätte maj ska jag springa Vårruset och sen i september Tjejmilen. Man kan lugnt säga att jag ligger lite efter med träningen i år…

Men å andra sidan, så har jag ridit ganska flitigt nu på senvåren och det räknas väl också som motion!

Bli först att kommentera

En fux- artad historia.

Av , , Bli först att kommentera 0

Åh, det här var kul!

Just nu står det en häst och betar på gräsmattan utanför vårt hus på Ålidhem :) En söt, liten arabfux. Den är ngt inte mer än ca 150 cm i mankhöjd. Det känns trevligt att ha så vackra djur i närheten, även när man är inne i stan!

 

Bli först att kommentera

Det är mysigt att rulla i lera :)

Av , , Bli först att kommentera 0

Ja, i alla fall ur en hästs perspektiv! Jag släppte ju ut hästarna utan täcken i morse, eftersom det var så fint väder, och var väl medveten om att mina hästar tycker om att rulla sig!

Så, när jag tog in dem ikväll, så var det bara att plocka fram skrapan och få bort all lera ut pälsen! Men jag tar det med ro, faktiskt! Det måste ju vara skönt för dem att få vara utan täcken och vara "häst på riktigt"! Nackdelen är ju att det tar ett tag innan man kommer ihåg att ha munnen stängd när man borstar! Annars får man tugga sand hela kvällen ;)

Ha det bra ikväll, alla ni "där ute"!

Bli först att kommentera

”Upplev mer, upplev mer, upplev mer!”

Av , , Bli först att kommentera 0

Upplevelser är nog den nya tidens melodi… Jag tittade på TV häromkvällen och såg en reklamfilm för bröd. I den filmen påstod brödtillverkaren att deras bröd gav konsumenten en alldeles särskild upplevelse, när man åt av deras bröd.

Samtidigt påstås det i andra reklamfilmer att just det där speciella kaffet ger dig en alldeles speciell upplevelse, när du dricker det. Om detta kaffe då dricks tillsammans med det ovan nämnda brödet, vilken känsla må det då inte vara att äta frukostmackan och sörpla i sig morgonkaffet? En "Wow- experience", liksom! Det måste ju bara bädda för en alldeles speciell dag, eller?

För att fortsätta på morgontemat, så har det ju länge varit en väldigt sensuell, och i det närmaste utomjordisk, erotisk upplevelse för oss tjejer att duscha. Att långsamt få smeka in det krämiga löddret, från den senaste revolutionerande duschkrämen, i stället för att småhuttrande hoppa in i duschen och snabbt tvåla in sig, som man brukar. Wow!

Ett företag som säljer kommunikationslösningar avslutade reklamavbrottet, med en jingel som trummade in budskapet: "Upplev mer, upplev mer, upplev mer!" Snart bojkottar jag TV- kanaler som visar reklam, deras avbrott stör min upplevelse av programmen och de får komma med något bättre om jag ska köpa!

Men Bregott- reklamen gillar jag, eftersom kossor gör mig lugn och glad :) , fast jag använder inte produkten…

Bli först att kommentera