Tips inför helgen!

Jag erkänner! Jag tittar på sådana tv- program som "Du är vad du äter" m. fl.! Varje gång blir jag lika förvånad! Deltagarna i programmen får en aha- upplevelse varje gång de får lära sig att man kan laga mat från grunden, med färska råvaror…

Deras ögon spärras upp och med gapande munnar tittar de på när programmets näringscoach visar hur man lagar till de mest basala maträtterna. "Va! Görs potatismos av de där jordiga knölarna man kan köpa i affären? Är inte det något man rör ihop av pulver och vatten?"

Jag häpnar över den matkultur som visas upp i programmen, är det så här runt om i Sverige? Lagar inte svenska folket mat längre? Lever vi enbart på hel- och halvfabrikat och hämtmat?

Hemma hos mig lagar vi maten själva, vi mosar vår kokta potatis med stampen och tillsätter mjölk och kryddor efter behag. Vi bakar pizza till helgen, vi lagar köttgrytor och diverse fiskrätter. Sen fryser vi in det som blir över i portionsförpackningar och tar fram under den stressiga vardagen. Det går lika snabbt att tina en förpackning av vår hemlagade mat, som att gå till affären och köpa en färdig lasagne, tillaga den i mikron och äta. (Snabbare, faktiskt.)

Allt som behövs att du är läskunnig, har en bra kokbok och nån timme till övers. Prova! Ta dig tid till det, nu i helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.