Isfritt!

Av , , Bli först att kommentera 1

Agea Ghalini, Södra Kreta, 2010

Bli först att kommentera

Cykelanarki!

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har en fråga:

Varför behöver cyklister i trikåer inte använda existerande cykelbanor?

Jag åkte över Kolbäcksbron, den enkelfiliga delen. Fartbegränsning 70 km/h, omkörningsförbud och mötande trafik. Framför mig cyklade en vältränad man iklädd cykelbyxor och hjälm. Han trampade på så gott han kunde, man hade varken kondition eller muskelstyrka nog att nå upp till 70! Jag var inte helt belåten över hans tilltag!

Bli först att kommentera

Hampton Court Palace

Av , , Bli först att kommentera 0

Live history at Hampton Court Palace

 "I’ve heard that the King is going to marry once again…"

Henry XIII, himself!

Bli först att kommentera

China town

Av , , Bli först att kommentera 0

 China town, London

Bli först att kommentera

Femtio minuter engelska

Av , , 2 kommentarer 0

Jag roade mig med att anteckna vilka tillmälen eleverna i åk 7 använde mellan varandra under en femtiominuters lektion i engelska:

"balle", "jävla retard", "sug av din moster", "bajs", "anus", "röv", "neger", "svin", "bögjävel", "bitch", "knulla i röven", "mongo", "CP", "satan", "fuck", "tjackballe", "snor", "slyna", "kuk", "slemmo"…

Och såklart många andra som jag missade…

2 kommentarer

I’m going all-in, or not…

Av , , Bli först att kommentera 0

Att resa all-inclusive på semestern har debatterats i medierna under den senaste tiden. Undersökningar har visat att en sådan resa för med sig negativa konsekvenser för andra lokala affärsidkare på turistorterna. Även de anställda på de aktuella hotellen sägs arbeta under dubiösa förhållanden.

I radions P1 hörde jag en all-inclusive resenär försvara sitt val, i affekt! Han ansåg att vi svenskar har alldeles för lätt att bli "världssamvete" och lätt fördöma sådant som andra nationaliteter anser vara bagateller.

Fördelarna med att åka all-inclusive sägs vara att den resande har större kontroll på kostnaderna för sin vistelse, eftersom man redan vid bokningen vet precis hur mycket pengar man kommer att göra av med. Alternativet är heller inte så mycket dyrare än en likvärdig resa med självhushåll, men man slipper allt omak med att införskaffa mat och dryck på den lokala marknaden. Man kan alltså helt och hållet slappna av och totalt överlåta ansvaret till någon annan. En del anser också att de t o m gör en ekonomisk vinst genom att förbetala maten. Dessutom slipper man barnens tjat, om de vill ha en till glass kan de bara hämta, likaså med läsken!

Till nackdelarna hör, enligt mig, att resenären blir låsta till hotellet och dess omgivningar, för vad gör man om man är ute på utflykt och helt plötsligt blir sugen på något att dricka? Om man då väljer att inhandla något drickbart hos närmsta försäljare kanske semesterbudgeten spricker och då är det nog säkrast att hålla sig nära hotellet, så att man kan ta sig dit och hämta "gratis" dricka…

Jag kan också tänka mig att hotellets urval på förfriskningar och mat till slut kan kännas ganska enahanda, precis som umgänget med de andra resenärerna vilka också valt samma sorts resa. Men också den ständiga närvaron av barn höga på socker, kan jag tycka, är påfrestande… 

För mig överväger nackdelarna och jag väljer att inte boka all-inclusive på min semester, eftersom jag vill kunna påverka min egen tidsplanering, åka på utflykter trots att det drar över lunchtiden, upptäcka lokala restauranger och variera mitt umgänge och matintag.

Min resetips är att boka resan och hotellet själv, ibland kan man göra superklipp på hotellpriserna och då har man råd med ett flertal restaurangbesök utan att budgeten spräcks! Om vi hade bokat all-inclusive senast, hade vi förmodligen missat den kretensiska pärlan till restaurang som serverade vildget, marinerad i honung, persilja och rödvin, vilket hade varit väldigt, väldigt tråkigt!

Bli först att kommentera

Nemi 2011-05-24

Av , , Bli först att kommentera 1

 

Jag kan sympatisera med henne!

Bli först att kommentera