“Judas Iskariot”

Pensionärerna överger Alliansen!

Det är så dags nu när skada redan är skedd, det är som jag tidigare befarat att pensionärerna har haft det så bra att dom glömt vilka/vilket som gjort att dom haft det så bra!

Nu när en del av Pensionärerna inser fakta går man tillbaks till sin fålla, nu när det kommer att ta åtskilliga år innan allt går att ställa tillrätta igen, om det nu överhuvud taget är möjligt!

Därför sägger jag bara “Judas Iskariot” som är känd av en del av oss, han bet den hand som födde honom, han blev förlåten men hur blev det med samvetet och livet efter det!

 

Jag hoppas att tusen löss uppsöker era armhålor!

Bli först att kommentera

Lex Maria anmälan tandlös konstruktion

Lex Maria anmälan är endast till för att lugna anhöriga och se till att den vårdinrättningen som för tillfället begått felet, kan sopa igen spåren efter deras egna fadäser!

Anhöriga måste vara mer påstridiga för att få rättelse på en gång, för dom punkter där vården missar sina åtaganden!

En sak till, försök aldrig få sågbocken som trädgårdsmästare, skipa rätt som man absolut har rätt till, hoppa över Lex Maria anmälan!

Bli först att kommentera

UPPROP för ett ”medborgargarde”!

UPPROP för ett ”medborgargarde”! Det är hög tid att vi ser till att vi kan försvara oss när vi blir orättvist behandlade av vilka det månde vara.

Vill därför på det här sättet försöka få intresserade för att kunna ”skipa rättvisa” att anmäla sig till denna förening. En ekonomisk förening som vi kan starta när tillräckligt många har anmäl sig för att skapa en styrelse, stadgar och avgifter för att kunna agera.

Föreningen måste vid skapandet av föreningen registrera sig och lämna uppgifter/stadgar till patentverket i Sundsvall för registrering. En ekonomisk förening har inget eget vinstintresse utan ska endast tillvarata medlemmarnas intressen.

Givetvis så är det svenska lagar som gäller i den tänkta föreningen, men stöttning måste komma till stånd där personer upplever sig komma till korta, ju fler vi blir desto starkare blir vår förening.

Upplever allt som oftast att skolor, vårdinrättningar, föreningar, nämnder och myndigheter behandlar många enskilda på ett mycket styvmoderligt sätt med felbehandlingar och direkt lagvidriga beslut. Där skulle denna förening kunna se till att en rättelse kommer till stånd!

Ett bra exempel kan vara patientföreningen som har till uppgift att ta upp felbehandlade, eller ej behandlade som vänder sig till patientföreningen men inget händer, på grund av att sjukvården utreder sig själva.

Anmäl er därför till tore.gabrielsson@gmail.com med era kontaktuppgifter så att vi senare kan kontakta er i saken, när tillräckligt antal anmält sig för att skapa föreningen och vara beslutsmässiga.

Observera att åldersgränsen är arton år och hör av er så fort som möjligt!

Med vänlig hälsning.
Tore G

Reinfeldt har inte egen majoritet!

Fördelen med SCB-mätningen och dess trovärdighet är att den är så omfattande och att den därmed har extra tyngd som ett mått på den politiska opinionen just nu. Och visst ger det råg i ryggen för Socialdemokratin när SCB, med sin långa erfarenhet som opinionsmätare redovisar sina siffror.

Nu handlar politik förvisso inte bara om opinionsmätningar, men för Kristdemokraterna och Centern är opinionsläget allt annat än komfortabelt och så har det varit en längre tid, vilket begränsar Reinfeldts manöverutrymme och som därmed kan begränsas ytterligare.

Ibland verkar det som om Fredrik Reinfeldt anser att den borgerliga regeringen har egen majoritet i riksdagen och därför kan agera lite som den vill. Förvåningen tycks nämligen vara stor när Reinfeldts cirklar rubbas när den av honom ledda minoritetsregeringen får däng i viktiga riksdagsvoteringar.

För Reinfeldt är det bara att acceptera att han inte har egen riksdagsmajoritet. Detta nu hur smärtsamt det nu än kan vara att inse detta faktum för Fredrik Reinfeldt. Dessutom får han dras med att två av partierna i den borgerliga alliansregeringen befinner sig, som i Kristdemokraternas fall under eller som för Centern farligt nära riksdagsspärren.

Men tveklöst hopar sig problemen för regeringen, en minoritetsregering som jobbar på som den vore i majoritet inger knappast förtroende.

Den 3 december 2012 genomförde de fem pensionärsorganisationerna en landsomfattande kampanjdag mot det ojämlika skattetrycket, som innebär att pensionärerna i Sverige tvingas betala mer i skatt än de som jobbar.

En pensionär betalar idag 548 kronor mer i skatt per månad än en löntagare, om de båda har en inkomst på 20 000 kronor i månaden. Och Sverige är det enda land som har en sådan beskattning av det stora pensionärskollektivet, som utgör 20 procent av landets befolkning.

Lika skatt vid lika inkomst är den princip som sedan flera årtionden tillbaka varit gällande i Sverige. Trots detta har alliansregeringen under sin tid vid makten infört en lägre beskattning för dem som arbetar än för landets pensionärer.

De fyra borgerliga partierna har just nu svårt att övertyga om sin regeringsduglighet. Egentligen inte så förvånande. Det handlar om jobben och jobben och det är inte till alla delar regeringens starka sida. Fredrik Reinfeldt och hans koalition har inte klarat av att styra Sverige.

Tills vidare får de förlita sig på Sverigedemokraternas ynnest, ett avgrundsparti som i de flesta frågor i alla fall hittills röstat med Reinfeldt och hans moderatregering.

I vart fall artar sig valet 2014 till en riktig rysare, dels beroende på att Socialdemokraterna så snabbt byggt upp ett nytt självförtroende, dels på att högeralliansen inte klarar jobben för dem som står längst från arbetsmarknaden och att utanförskapet hos allt fler nyfattiga både unga och gamla växer.

Alla orättvisor som skapats under det borgerliga styret får återställas efter 2014!

Att vi behöver göra en kraftsamling inför det kommande valet står utom allt tvivel så jag hoppas verkligen att ni engagerar er.

Källa: Saxat från dagspressen och annan media, Av Tore G

Bli först att kommentera
Etiketter:

DÄRFÖR HATAR BORGELIGHETEN SOSSAR!

Moral och/eller etik
Kapitalet har ingen moral eller etik, jo k
apitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.  I fall man önskar tillämpa någon annan moral, till exempel att uppfylla vissa behov så är det omöjligt.

Till exempel
Titta till exempel på alla norrländska jordbruk som fått läggas ned på grund av bristande lönsamhet, medans matfusket grasserar med inblandning av hästkött, vattenbuffelkött och andra ingredienser i våra livsmedel som inte deklareras och som är ett direkt hot mot vår hälsa. Mediciner som djuren fått i sig som tillexempel tillväxthormoner får vi i vår tur får i oss. Ärliga matproducenter får lägga ner sin verksamhet på grund av bristande lönsamhet! Vi skulle behöva flera matproducenter i norrland som skulle kunna leva på och försörja sig i den näringen!
 
Lastbilstransporter
Även oärlighet i transportsystem där utländska förare satt konkurrensen ur spel.
Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Äldrevården
Alla dessa rapporter om äldrevården som att man väger blöjor för att se om våra äldre kan ha dessa lite längre för att maximera vinsten. Äldre som blir undernärda, misshandlade inlåsta och till och med fastbundna!
Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit, alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Och nu Blaikengruvan
Blaikengruvan där
ScanMining AB och dess dotterbolag Blaikengruvan AB har sett till att miljön kommer att bli förstörd, lakvatten från gruvdriften kommer förmodligen att rinna ut i Umeälven, om nu inte skattebetalarna går in och ser till att det inte ska bli en miljökatastrof. Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Borgarna odlar sossehatet
De stora ekonomiska krafterna inom borgerligheten som odlar sossehat, de hade all anledning att göra det för efter valet 2014 kommer allt att vridas rätt igen.
 
Minska klyftorna
Då kommer den nya välfärdsstaten att minska klyftorna rejält, vinstens andel av produktion kommer att bli lägre, skatterna för pensionärer och vanliga löntagare kommer att bli lägre, de privata ägarna av företag kommer att få svårt att blir riktigt rika på bekostnad av miljö och direkt oärlighet.
Listan kan göras längre när det gäller vinster i välfärden, sjukvård, äldrevård och skola men väljer att stanna!
 
Borgerligheten sneglar hela tiden på USA där man försöker ta efter allt vad man orkar, man till och med utelämnar svenska medborgare till utländsk makt (USA)
Det har gått bra för de rika, det gick ännu bättre för rika i en del andra länder, som i USA, allt är faktiskt bättre i USA eller hur, så åk dit:
·         Privatskola med statlig finansiering för de välbärgade
·         Privat sjukvård där man köper sig förbi operationskön
·         Privata väktare istället för polis
·         Privata museer
·         Privata tv-bolag
·         Privata behandlingshem
·         Och underbar privat åldringsvård nere i Palm Springs och Florida
Det är så borgarna vill ha det men kommer att stöta på patrull!
Bli först att kommentera
Etiketter:

Detta har Alliansregeringen och (M) hittills åstadkommit!

Moderaterna det nya arbetarpartiet, partiet som vanliga arbetare kan stödja sig i mot när de svåra motgångarna låter visa sig.

En vän i nöden, något för de svaga och utsatta i vårt samhälle!
Det gör det också lättare för utsatta att återkomma till arbetslivet och kunna göra rätt för sig!

 

Skarpa hjärnor i folkpartiet

Kul att man tänkt till ORDENTLIGT och nu har man slutligen kommit fram till i folkpartiet att unga ska ha jobb! Det tog bara lite tid men tanken kom till slut och det är ju tanken som räknas som man brukar säga! Centern har ju även "Tankar om tågkaoset", bra, det bådar gott för framtiden!

Hade ingen aning om att det fanns så skarpa hjärnor i folkpartiet. Det är nästan så att man kan konkurera med hjärntrusten i centerpartiet.

Ja man slutar aldrig med att förvånas och det blir bara värre med åren också. Kanske att man kommer fram till något åtgärdsprogram eller vad tror ni?
 
Eller KANSKE att man döper om och kallar Fas 3 för något annat, JA MEN KOLLA JAG KOM OCKSÅ PÅ NÅGOT…!!
 
Kan kanske vara bra med fler tankesmedjor i alliansregeringen, tänk vad man skulle kunna åstadkomma i alliansregeringen om man samarbetade?
 

Fas 3 – ett monumentalt misslyckande!
Fas 3, slaveri ?

Sluta med slams och trams och gör något!

Bli först att kommentera
Etiketter:

Fy, fy vad man skäms för att vara svensk numera!

Det politiska klimatet i det här landet är en katastrof och totalt fiasko, som nu senast centerpartiet. Jag tillhör inte centerns väljarskara och tycker i grunden att det är bra att de försvinner från riksdagen i det kommande valet, för det gör de med den framtoning de har nu! Likadant med sverigedemokraterna som även de med all rätt kommer att försvinna.

Dessutom att USA kan anhålla personer med svenskt medborgarskap i ett tredje land, utan att svenska myndigheter reagerar och agerar, svenska myndigheter till och med försvarar handlingen när USA för svenskar till USA. Vad tyder det på?
Jag blir i varje fall helt mållös när man tänker på skiten, vad svårt det är att vara positiv just nu! Vilket land bor vi i egentligen?
Vad sägger ni kvinnor om månggifte, nä ni har förstås ingen åsikt!

Försöker ha en positiv framtoning men det kostar på…

1 kommentar
Etiketter:

Inspirationsguiden för arbetssökande

ARBETSLÖS.NU
Inspirationsguiden för arbetssökande

Massor med tips, information och inspiration
 
Hur ska vi kunna försörja oss i framtiden, utan arbete, utförsäkrade, sjuka, utslitna och i övre medelåldern, föga atraktiva på arbetsmarknaden. Hur många som är i åtgärd och inte hamnar i statestiken ARBETSLÖSA vet vi inte.
Dessutom har alliansregeringen pratat om att höja pensionsåldern. Men var finns jobben i framtiden.
Läget på arbetsmarknaden börjar se ganska kaotisk ut, den massarbetslöshet som numera råder i vårt land har avsevärt förändrat sammansättningen av gruppen arbetslösa, yrke eller regioner som blir drabbade.
Ja man kan faktiskt säga att kategorin arbetslösa är en benämning som inte längre säger ett dyft om gruppens sammansättning eller fysiskt område. Vi lever i ett samhälle i stor förändring som ställer nya krav på oss i framtiden.
Norrland har genom tiderna avbefolkats när bondesamhället och jordbruken har omvandlas till industrisamhälle, på grund av bristande lönsamhet i jordbruk, jordbruken har även de omvandlats till industrier och storskalighet.
Självhushållning
Skulle vilja uppmana alla som kan, att börja med någon form av arbete mot självhushållning, har man lite jordplätt att odla potatis, grönsaker, bärbuskar och fruktträd. Börja planera redan nu, börja inventera vad och var du kan odla grönsaker, bor man i lägenhet i stan så kan man odla i hinkar och lådor, inget problem.
Alternativa lösningar har redan börjat i USA, där hela stadsdelar i en del områden odlar på gröna plättar lite varstans och till och med på hustaken.
 
Ett inlägg det pågående samtalet om framtidens samhällsutmaningar i Sverige.

Hej igen i sommarvärmen!

Den här gången kommer det att handla om Armémuseet på I20 området här i Umeå, det har regnat in i Soldattorpen på grund av att spåntaken är i dåligt skick. Det myckna regnandet har satt sina spår!

Dessutom har torpargrunderna och skorstenarna spruckit och håller vitra sönder. Är byggnaderna värda att behålla? Ja i högsta grad så är detta Armémuseum kultur.
Allt detta elände och i vetskap att Umeå ska var kulturhuvudstad 2014, när dessa byggnader är i behov av upprustning så det inte blir värre. Tak är det viktigaste på en byggnad!
Är en del personer både blinda och döva kan man undra, jag kan knappast vara den enda som upptäckt detta med de byggnaderna. Jag har ansträngt mig för att inte skriva några fula ord den här gången, men skärp er gubbar.

Vad gör man för att få ordning i Torpet kan man undra.