500 gr jordärtsskocka
3-4 potatisar
2 vitlöksklyftor
smör
6,5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt, svartpeppar
Parmaskinka (alt Serrano)
Skala kockor och potatis och dela i små bitar. Lägg rotsakerna i vatten så de inte blir missfärgade. Hacka två vitlöksklyftor. Sedan fräser man allt i smör i en gryta, häller i 6,5 dl vatten, smular ner 2 buljongtärningar och låter koka tills allt blir mjukt ca 15 minuter.
Mixa allt till en slät soppa; häll i 3 dl vispgrädde. Smaka av med salt och svartpeppar och värm upp igen.
Parmachipsen gör man i förväg. lägger parma- eller Serranoskinka på en bakpappersklädd plåt i 150 gr i 5-7 min. Låt svalna på papperet och bryt/klipp sedan i mindre bitar som man lägger i soppan tillsammans med färsk timjan.
En OTROLIGT god soppa! Byt inte ut smör och visgrädde då det är det som gör det! För att inte tala om chipsen…
Senaste kommentarerna