Vardagsgott

Jordärtskockssoppa

500 gr jordärtsskocka

3-4 potatisar

2 vitlöksklyftor

smör

6,5 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

3 dl vispgrädde

salt, svartpeppar

 

Parmaskinka (alt Serrano)

 

Skala kockor och potatis och dela i små bitar. Lägg rotsakerna i vatten så de inte blir missfärgade. Hacka två vitlöksklyftor. Sedan fräser man allt i smör i en gryta, häller i 6,5 dl vatten, smular ner 2 buljongtärningar och låter koka tills allt blir mjukt ca 15 minuter.

Mixa allt till en slät soppa; häll i 3 dl vispgrädde. Smaka av med salt och svartpeppar och värm upp igen.

 

Parmachipsen gör man i förväg. lägger parma- eller Serranoskinka på en bakpappersklädd plåt i 150 gr i 5-7 min. Låt svalna på papperet och bryt/klipp sedan i mindre bitar som man lägger i soppan tillsammans med färsk timjan.

En OTROLIGT god soppa! Byt inte ut smör och visgrädde då det är det som gör det! För att inte tala om chipsen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.