Veronica Berggren, Liberalerna, Nordmaling

Liberalerna – landets första kunskapscertifierade politiska parti!

Information

Vi ser hur populismen, nationalismen och faktaresistensen vinner mark globalt. Många ropar på stängda gränser och skäller på globaliseringen. Men världen har blivit bättre, och fortsätter att förbättras. Färre är hungriga, fler går i skolan och färre mammor dör när de föder barn. Nu behövs liberalismen mer än någonsin.

Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson för Liberalerna, hade i lördags, tillsammans med Gapminder kunskapsseminarier vid Liberalernas riksmöte i Västerås.

Gapminder har sedan 2005 undersökt vad allmänheten vet och inte vet om utvecklingen i världen. Undersökningarna visar att allmänheten har en världsbild baserad på dramatiska händelser och som inte bygger på fakta. Utan en faktabaserad världsbild kommer nutida och framtida generationer fatta beslut baserade på missförstånd och känslor. Hans Rosling var en ovärderlig folkbildare, och självklart ansåg Birgitta att Liberalerna ska verka i hans anda. Under seminarierna diskuterade Birgitta,  Mikael Arevius och Olof Gränström från Gapminder missförstånd och okunskap om världen i dag. Gapminder berättade om ramverk, modeller och berättelser som hjälper deltagare att utveckla en fakta-baserad världsbild. I slutet av seminariet fick deltagarna chansen att prova kunskapstestet för Gapminders ”Certificate of Basic Global Knowledge”.
lycksele

Detta är en del av många saker vi lärde oss vid riksmötet. Då seminarierna var många kommer jag även att dela upp dess innehåll i mindre bitar. Idag presenterar jag det våra två starkast lysande Liberala stjärnor; Birgitta och Cecilia, presenterade under riksmötet där många hundra medlemmar samlades för utbildning och för att ta del av resultatet av det utvecklingsarbete/förnyelsearbete som pågått under ett antal år, när det gäller Liberalernas politik.

Cecilia Wikström presenterade det arbete hon för när det gäller flyktingpolitiken i EU. Cecilias politik när det gäller frågan är alltså Liberalernas politik. Hon har ett tydligt värdebaserat ledarskap i förhållande till såväl sakfrågor som medmänniskor i processen.

Nedan: Klippt och klistrad länk till Ekots lördagsintervju.

http://t.sr.se/2mFJeGK

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3071

Glad över att vi nu har tillgång till de texter som tillhör Frihet måste försvaras.

 

 

En kommentar

  1. Pingback: Det glömda Sverige och spridning av en faktabaserad världsbild | Veronica Berggren, Nordmaling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>