Veronica Berggren, Liberalerna

Är det dags för skolpolis?

Då menar jag inte trafiksäkerhetspoliser som på sina håll funnits i landet.

Det jag menar är att vi borde arbeta med en utbyggnad av det trygghetsvaktssystem som Liberalerna tidigare lanserat  och nu titta på trygghetsvakter inom skolmiljön. En utveckling av det förslag som lanserades i samband med riksmötet i Västerås i mitten av mars. http://www.expressen.se/nyheter/gws-hyllning-till-bjorklunds-forslag/

 Alla vi som läst om läraren Charlotta och det som hänt henne känner att det behöver tas krafttag kring vissa skolor. Att polisanmäla vid hot och våld är en självklarhet. Att skapa trygga skolmiljöer är en självklarhet. Att bygga moderna skolor med fungerande trygghetssystem är en självklarhet.

 I höstas fick skolpersonalen vid Örnsköldsviks gymnasium fundera på hur man skulle agera för en fungerande inrymning, till skillnad från det som vanligtvis tränas – utrymning. I denna länk finns Norrköping ”pilotskola” beskrivet. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6446793

Skolor har idag vanligtvis ett system där de som inte tillhör skolan anmäler sig i skolexpeditionen och får ett besöksintyg. På Artediskolan, högstadiet i Nordmaling, har vi sökt och fått tillstånd till övervakningskameror inomhus och utomhus.

Vi behöver hjälpas åt att hitta lösningar för att aldrig mer behöva läsa om  skolans ”  lex Charlotta ”.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>