Veronica Berggren, Liberalerna, Nordmaling

Mats Persson – Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson – om årsrika och unga

Mats Persson är Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson

https://www.facebook.com/matsperspektiv

Mats skrev den 31:a mars i Aftonbladet om vikten av årsrika på arbetsplatsen och möjligheten att välja när man vill sluta.

” Vikten av att ha någon rutinerad att fråga om råd, som har institutionellt minne och som kan agera som en mentor åt yngre anställda. Det är helt nödvändigt för väl fungerande produktiva arbetsplatser, att där också finns årsrika personer.

Forskning visar att arbetsgrupper med blandade åldrar fungerar bäst, och att årsrika i genomsnitt har bättre förmåga att lösa komplicerade problem och konflikter, de är bättre på att prioritera – och de har lägre frånvaro.

Livserfarenhet är en oumbärlig kompetens på en allt mer komplex arbetsmarknad.”

Här nedan finns länk till skriften i sin helhet:

http://www.expressen.se/debatt/lat-margit-silberstein-jobba-kvar-pa-svt/

Den 23:e januari besökte Mats Persson Nordmaling och Liberalerna Nordmalingsbygden som bjöd in till öppet möte, på Levar hotell. Han har även besökt andra orter för att samtala med såväl årsrika som yngre, och samhällsbärande företag.

http://www.hallandsposten.se/nyheter/hylte/riksdagsm%C3%A4n-vill-se-fler-unga-i-jobb-i-hylte-1.4234832

Mats skrev i augusti 2014 ett förslag om rabatt på ungdomskort för att möjliggöra anställning inom ett större område. Jag ser också många fördelar med att man har subventionerade kostnader för resor för ungdomar och årsrika.

I Örnsköldsviks kommun har man nu testat gratis busskort för ungdomar, och jag tror att vi snart kan se en utvärdering av satsningen. http://www.ornskoldsvik.se/trafikochinfrastruktur/kollektivtrafikskolskjuts/ungdomskortgratisbusskorttillbarnochunga.4.29860425154784d556aafeeb.html

Jag ser även gratis busskort till unga som en del i att uppmuntra till aktiva skolval, och ett sätt för alla unga att kunna få tillgång till de aktiviteter som erbjuds i hela kommunen.

matsartikel

När jag gick in på Mats offentliga Politiker-Facebooksida (som jag länkat till ovan) såg jag att artikelfotot tagits mot samma typ av skiva som vi har hemma, made by Lamiroc, Nordmaling.

Påminner oss om det glädjande i att Fredric Åkerblom testar satsa på laminatfabriken i Nordmaling.

http://affarsliv24.vk.se/1963991/umeaprofil-koper-konkursdrabbat-bolag

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>