Veronica Berggren, Liberalerna, Nordmaling

Nu: Liberalerna – ett miljöparti

Lars Tysklind

 

Lars_Tysklind

Riksdagsledamot och en av två ordförande i Liberalernas arbetsgtrupp för en ny miljö- och klimatpolitik, arbetsgruppen lade nyligen fram ett program med namnet ”Grön liberal politik – för en klimatsmart framtid”

” Naturskyddsföreningen granskade i höstas partiernas budgetförslag och konstaterade att L är på väg att passera C när det gäller grön politik. Men varför uppfattas inte L som ett miljöparti?

– Liberalerna är verkligen det gröna liberala partiet men vi måste bli tydligare utåt och tala med större självförtroende. Vi har en konsekvent och smart grön politik som baseras på tillväxt och marknadsekonomi. Vi är emot subventioner och ser grön skatteväxling som ett viktigt styrmedel. En politik som också är teknik- och branschneutral.”

http://www.tidningen.nu/14-fragor%E2%80%89till-lars-tysklind/

Länk till Liberalernas förslag om Grön liberal politik för en klimatsmart framtid:

https://www.liberalerna.se/wp-content/uploads/grocc88n-liberal-politik.pdf

Om ni vill titta på alla förslag som ligger ute sedan en tid tillbaka, och som ska behandlas vid höstens möte, kan ni trycka på länken nedan:

https://www.liberalerna.se/special/liberal-fornyelse/

Som avslutning på detta inlägg länkar jag även till en debattartikel från förr, om någon nu skulle få för sig att Liberalerna  inte alltid tänkt grönt. Denna är av Marit Paulsen. Jag minns att en i min släkt gillar Marit, och man vet aldrig när han läser ens blogg. Så här kommer en hälsning till honom. Själv hör jag författarens röst tydligt när jag läser texten.

marit

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/svenska-skogen-aer-viktigare-aen-norsk-olja-10142

tillvaxt

Bilderna kommer från Gröna Liberaler

generation

Ta del av de grönare delarna av Liberalerna genom att klicka på länken nedan:

https://www.facebook.com/gronaliberaler/

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>