Veronica Berggren, Liberalerna, Nordmaling

Samhällets krisberedskap

Allan Widman är försvarspolitisk talesperson för Liberalerna. Han är även ordförande i försvarsutskottet.

Allan_Widman

” Det går inte att attackera, kritisera och belacka sina politiska kollegor och sedan tro att man kommer att omfamnas”.  

Widman berättar i Riksdagen att flera sjukhus i dagsläget redan är i stabsläge vilket även ställer frågan vad som händer vid en extra-ordinär händelser. Han tar upp om att krisberedskapsansvariga i Länsstyrelserna behöver träning, att vi behöver se över skyddet av samhällsviktig infrastruktur och att Sverige importerar mer livsmedel än vad vi själva producerar, dvs. försörjningssäkerheten är för dålig. Han menar även att de enskilda hushållens beredskap är dålig och då tänker jag hastigt på den egna situationen och instämmer.  Den som vill se Allan ‘in action’ kan titta i början av detta klipp:

http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/betankande/samhallets-krisberedskap_H401FöU7

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap:

https://www.msb.se/sv/Om-MSB/Nyheter-och-press/Nyheter/Nyheter-fran-MSB/Nationella-information ssystemet-WIS-som-app/

Nordmaling:

http://www.nordmaling.se/?id=10038

Hjärtstartare i Nordmaling:

http://www.nordmaling.se/?id=10037

+ En vid Coop som Margareta Gustavsson fixat dit. Bra gjort! Vi var några som var med om en otäck händelse precis där utanför, för några år sedan.  

 forsvar

En av de lite yngre medlemmarna i partiet som jag lärde känna vid riksmötet och Cecilia Wikströms seminarium har blivit ordförande för ett ungdomsförbund i södra Sverige. Eftersom att vi har högt i tak i vårt parti kan man testa sina argument mot varandra. Denne ordförande tycker att den äldre generationen inte tagit ansvar för miljön och jag påminns om hur olikt vårt land ser ut, i olika delar. Det är torka och låga grundvattennivåer där han bor. Själv försöker jag fortfarande bli av med snön/isen på gården.  

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>