Veronica Berggren, Liberalerna

Svensk rymdstrategi – nu fick Mathias Sundin svar på sin fråga

”Mathias Sundin har frågat mig om jag och regeringen avser att ta fram en svensk rymdstrategi. Mitt svar är ja. Jag och regeringen avser att ta fram en svensk rymdstrategi”, skriver ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson (S) i ett skriftligt svar”.

”Det är mycket positivt att regeringen bestämt sig för att ta fram en ny svensk rymdpolitik. Vi är flera som drivit på för det ett tag, eftersom Sverige har stora möjligheter i den nya rymdkapplöpning som tagit vid där entreprenörer och företag leder vägen. Dessa företag kan ha en bas i Sverige, om vi välkomnar dem”, skriver Mathias Sundin i ett mejl till DN.
Mathias_Sundin3916929c-1bae-47ed-93d6-47809620095f
Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>