Veronica Berggren, Liberalerna

10 skäl till att Liberalerna aldrig ska ta aktivt stöd av SD i riksdagen

En av Liberalernas politiker har satt samman en lista med 10 skäl till att Liberalerna aldrig ska ta aktivt stöd av SD i riksdagen.

1. SDs hatar EU. Liberaler älskar EU.

https://www.europaportalen.se/2013/11/sd-vill-omforhandla-sveriges-eu-medlemskap

2. SDs politik hotar hbtq-personer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11181143.ab

3. Partiets företrädares rasistskandaler.

https://youtu.be/mPycz-tsrDM

4. SDs Putinkramande hotar Sveriges säkerhet.

http://www.sydsvenskan.se/2016-10-02/putin-utnyttjar-sd-i-sitt-informationskrig-mot-europa

5.SD står inte upp för asylrätten.

https://www.va.se/nyheter/2015/10/15/sd-ska-annonsera-for-att-flyktingar-inte-ska-komma/

6. Liberalerna är feminister. SD hatar jämställdhet. (tillägg: och ofta ordet feminist)

https://www.svt.se/agenda/sd-man-och-kvinnor-i-grunden-olika

7. SD vill censurera och diktera svensk kultur.

https://www.svd.se/l-vi-stoder-inte-den-som-forhandlar-kultur-med-sd

8. Judehatet, muslimhatet, invandrarhatet.

http://www.expressen.se/nyheter/har-skamtar-sjostedt-sd-grovt-om-judar/

9. SD vill ta bort pressfriheten.

http://www.dt.se/opinion/ledare/ledare-svensk-pressfrihet-i-fara-om-sd-far-politiskt-inflytande

10. Främlingshat och isolationism = motsats till liberalism.

http://www.expressen.se/kultur/moderaterna-maste-sluta-normalisera-sd/

Något som hänt nära i tid: Sverigedemokraterna har riksdagsledamot som under debatt berättar med vilken enkelhet man kan utföra terrordåd med tåg. För mig är det en fråga om rikets säkerhet att sådana detaljer inte röjs under webbsändning, där vem som helst kan få nya idéer.

trygghet

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Roland Larsson

  Tror du verkligen på allt detta du angivet? Det mesta är ju från agendadrivande media som inte verkar gilla Svenskar och Svenskars sätt att se på sin egen situation. Vi är nog ganska många medborgare i detta land som ifrågasätter mycket som sker, vi tiger, vi knyter händerna och förbannar den dag Sverige gick med i EU. Vi är många, ofta som jag, pensionärer, som har svårt förstå det positiva i en ytterligare globaliseringsprocess. Vi vill ha tillbaks det gamla, trygga Sverige, ett land där de styrande hade som huvudsakligt mål att göra det bra för våra egna medborgare, och inte som nu, ett land som splittras, som förintar sin egen identitet. Dit hat mot SD och deras politik förvånar och förskräcker. Många äldre tilltalas av SD:s politik som ofta går emot etablerad ungdomlig politisk fanatism, en politik som förskräcker, en politik som gör oss äldre rädda. Vad ska vi möta för samhälle i framtiden? Ta ert förnuft till fånga och försök bedriva politik för folket – inte för intellektuellt eller ideologiskt redan fastnade förmågor. Lyssna på folket – det är de som vet bäst!

  • Veronica (inläggsförfattare)

   Hej Roland.

   Jag håller med dig om att vi har olika syn på den verklighet vi har runt oss. Jag delar inte din tanke om att media driver en agenda eller att man inte skulle gilla svenskar och svenskars sätt att se på sin egen situation. Jag har aldrig känt någon oro för det du beskriver. Den romantiserade bilden av hur Sverige varit förr berättar inte om de problem som funnits. Mycket har blivit bättre och skillnaderna mellan länder är inte lika stora som förr. Jag tror inte på en elitisk människosyn. Jag tror inte heller att vårt lands identitet är hotad.

   Vi har länge varit ett mångkulturellt samhälle med invandring från andra länder och det var många år sedan vi erkände minoriteterna i vårt land. Jag har aldrig umgåtts med eller träffat människor som känner sig hotade av mötet med andra människor. Jag är glad över mitt europeiska medlemskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>