Holmlund har fel – igen!

Det är tydligt att Lennart Holmlund inte är påläst när det gäller förslaget att införa skatteavdrag för gåvor till ideell verksamhet. Detta är inget nytt förslag utan något som Kristdemokraterna har arbetat länge för att införa. Sverige är trots allt ett av få länder i Europa som ännu inte infört detta skatteavdrag.

 

Förslaget innebär i korthet att personer som skänker pengar till exempelvis stiftelser, ideella föreningar eller trossamfund som bedriver hjälpverksamhet bland behövande eller främjar vetenskaplig forskning kan få en skattereduktion. Det kan vara organisationer som hjälper hemlösa eller nödlidande i Sverige eller trossamfund som bedriver hjälpverksamhet i utlandet.

Öppen Gemenskap i Umeå eller Barncancerfonden är mycket goda exempel på organisationer som kan gagnas av detta förslag. Skatteavdraget blir högst 1.500 kronor per person och år vilket ska motsvara 25 procent av gåvans värde. Det innebär att det högsta beloppet som ger skatteavdrag är 6.000 kronor. Förhoppningen med förslaget är att det ska öka viljan hos människor att ge pengar till välgörenhet. Det kommer också att stärka föreningslivet och ideella verksamheter i Sverige. Utan det civila samhället stannar Sverige upp och blir omänskligare.

 

 

 

Göran Hägglund kommenterar förslaget i Rapport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.