Var ska länken gå?

Två dagar före julafton väntas Trafikverket komma med sitt beslut om Västra länkens framtida dragning. Det är ett komplicerat beslut och engagerar många människor, inte minst de personer som bor i närheten av de föreslagna alternativen.

Trafikverket har i går och idag (fram till kl.20:00) öppet hus på Folkets Hus i Umeå där alternativen presenteras och man bättre kan visualisera hur det kan se ut. Tjänstemän från kommunen och Trafikverket finns på plats för att svara på frågor. Som besökare har man också möjlighet att skriva ner sina åsikter och synpunkter i en anteckningsbok som kommer att lämnas över till kommunen.
Beslutet har dragit ut på tiden och en del kommer att bli besvikna, men oavsett utfallet är det ett mycket viktigt beslut som kommer att fattas. Vi har under alldeles för lång tid haft dålig luft i centrum med E4 som går rakt genom stan. En ringled är absolut nödvändig och jag längtar tills den står färdig. Oavsett vilken dragning den får. Om 22 dagar vet vi. Förhoppningsvis.
  

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.