Medborgarförslag antaget!

Under gårdagens sammanträde i Socialnämnden var det för ovanlighetens skull inte en enda punkt på dagordningen där våra uppfattningar skiljde sig åt. Det var i och för sig mest bara remissyttranden, men ett ärende skiljde sig från mängden medborgarförslaget att införa obligatoriska anhörigråd inom kommunens samtliga äldreboenden.

Medborgaren skriver i sitt förslag att ett beslut om "obligatoriska anhörigråd skulle öka den enskildes inflytande över boendemiljön, möjliggöra att både boende och anhöriga kommer till tals och därmed öka delaktigheten". Hon menar också att även arbetsglädjen hos personalen skulle kunna öka genom ökat engagemang från anhöriga.

Socialnämnden beslutade igår att under en försöksperiod inrätta brukar- och närståenderåd vid fyra äldreboenden för att sedan göra en utvärdering. Jag tycker att förslaget om anhörigråd är ett utmärkt förslag som kommer att vara till god hjälp när de lokala värdighetsgarantierna i äldreomsorgen ska arbetas fram. Värdighetsgaranti i äldreomsorgen är en fråga som Kristdemokraterna arbetat länge med. Engagerade anhöriga kan nu lättare lyfta fram förbättringsförslag och synpunkter vilket förhoppningsvis kommer att leda till en bättre och tryggare äldreomsorg i Umeå. Det känns bra!

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. samangafragor

    hur ställer sig KD till de personer som är bokstavstrogna? dessa människor som bekänner sig till en tro som kanske inte känns så väldigt 2000-tal. se länk här;

    http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/08/kristna-hogerns-topporganisation.html

    vad tycker du om detta?

    kommer ihåg att du uttalade dig VÄLDIGT negativt i lokalTV om homosexuella för x antal år sen, och nu har ”partiet” ”ändrat” er… Har du också ändrat dig? är homosexualitet inte längre SYNDIGT?

    Allt för att hänga kvar i riksdagen eller?

    KD känns väldigt mkt som det värsta av republikanerna i USA. det är helt enkelt inte möjligt att separera kyrkan från staten. och då förlorar kvinnor, homosexuella och andra minoriteter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.