Ett gott slut och ett härligt nytt år!

Det finns vissa dagar på året där förväntningarna är större på att man ska ha särskilt mycket roligt och nyårsafton är definitivt en sådan dag. Dagens tidningar är fyllda med sista minuten tips på recept och hur man kan fira nyårsafton eller hur man skyddar sina hundar från smällande fyrverkerier. Själv är jag lyckligt lottad idag som slipper laga middag och inte heller har jag varken fyrverkerier eller hund att vara orolig över. Här tror jag att mina barn kanske inte håller med….

Den artikel som jag fastnade mest för var det att polisen tror på ett lugnt nyårsfirande och att man laddar med många poliser i centrum. De talar om att de senaste årens nyårsfiranden i centrum har varit lugna tack vare att det blivit mer åldersblandat. Fler vuxna tillsammans med de yngre har haft en brottsförebyggande effekt. Det viktigaste och det som borde vara självklart är det Anna Jonsson (biträdande chef vid ordningsavdelningen) säger: "Föräldrarna bör försöka hålla koll på sina ungdomar genom att ta reda på vad de har för planer inför nyår. Och så klart får man inte förse dem med alkohol eller fyrverkerier."

Jag har lärt mig med erfarenheten att det som är självklart för en person är det inte för en annan och vissa saker tål alltid att upprepas. UmeBRÅ (Umeås Brottsförebyggande råd)sammanträdde fredagen innan julledighet och där fick vi ta del av statistik kring ungdomars alkoholvanor bla. För mig som bor i Holmsund blev jag glad att flest ungdomar i åk nio sagt att deras föräldrar inte tillåter att de dricker alkohol. Men varför är inte siffran högre för alla skolorna?

Jag önskar er alla en riktigt glad och trevlig nyårsafton och en start på ett härligt nytt år!

Från mobilen

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.