Om vårdföretagares villkor i Umeå

I förra veckan deltog jag i Svenskt näringslivs vandring för företagsamhet som anordnades i Umeå på onsdagskvällen. Politiker fick promenera tillsammans med företagare inom olika verksamheter och jag tillsammans med en partikamrat gick med en vårdföretagare. Under ca en timme fick vi dryfta och diskutera det som vi tycker är det viktigaste för att underlätta företagande och hur de ska utvecklas lättare.

Lagen om valfrihet (LOV) inom hemtjänsten kommer upp emellanåt, men alltför ofta med osaklig kritik och med felaktiga uppgifter. Vänstern fortsätter driva frågan om förbud mot vinster i vården i stället för att fokusera på vårdens kvalitet. Att förneka människor rätten och möjligheten att välja vem man vill ska komma och ge hjälp i hemmet är viktigt och blir alltmer betydande eftersom särskilt boende inte blir aktuellt om man anses kunna klara sig i hemmet med just hemtjänst.

Jag är glad och stolt över att bo i en kommun där våra äldre har möjligheten att välja utförare och jag kommer att fortsätta att försvara denna möjlighet och som jag ser det är en rättighet. Här kan du läsa mer om vårt samtal. 

P.S. När jag ser bilden av mig i artikeln kan jag bara konstatera att jag inte längre ser ut som jag gjorde i valrörelsen och att det kanske är dags att byta profilbild här på bloggen. Men det är någonting helt annat och har ingenting alls med företagarfrågor att göra:)

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Micke

    Bort med alla vinstintressen i vården. Privat sjukvård stjäl skattemedel som kunde bidra till en bättre vårdkvalite för våra äldre.

  2. Veronica Kerr

    Svar till Micke (2013-04-25 15:00)
    Nu tror jag att du gör det alldeles för lätt för dig i din argumentation. Självklart ska vi ha en god äldreomsorg med hög vårdkvalite och kommunerna ska ställa krav när man upphandlar.

  3. Hans-Inge Smetana

    Bra Veronica! Du ska vara stolt att ni har och får fortsatt i kommunen ha hemtjänstutförare annat än kommunen. Desssutom hade ju Umeå den möjligheten innan LOV (lagen om valfrihet) fanns pga en kristdemokratisk motion. Så ni kristdemokrater i Umeå kan vara lite extra stolta!

  4. Veronica Kerr

    Svar till Hans-Inge Smetana (2013-04-30 10:53)
    Ja, jag är glad för att vi har möjligheten, men man får aldrig stanna av att vi har det tillräckligt bra. Jag upplever att LOVen är under granskning ständigt från de som inte vill ha den kvar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.