TV avgift åt alla. Eller?

Alltid en märklig känsla första dagen efter längre ledighet, hur var det nu med vardagsrutinerna? Nu var jag bara ledig i tre och en halv dag, men barnens höstlov var betydligt längre. Man hinner både glömma rutiner och vända på dygnet ordentligt efter nio dagar, vilket var tydligt i morse!!

Efter en kväll med alliansmöte följt av styrelsemöte med Kristdemokraterna har jag tid att både se nyheter på tv och läsa nyheter på iPad. Kan bara konstatera att nu är det verkligen hög tid att avskaffa TV licensen vilket jag skrev om redan för två år sedan. Avskaffandet av TV avgiften är något som Kristdemokraterna arbetar för, men fler partier bör göra det samma. Kammarrättens dom att, du äger en smartphone eller en dator så ska du även betala TV avgift. Detta betyder att alla elever som får bärbara datorer från skolan ska nu betala TV avgift oavsett om de ser på SVT eller ej. Enligt min åsikt ett rent vansinne!

Vi får väl se vilka konsekvenser beslutet får. För övrigt får inte alla elever i Umeå kommun egen dator, men även den frågan har jag tagit upp tidigare.

Övrigt jag sett ikväll. Umeå vann soltoppen i oktober med 134 timmar sol enligt TV4. Undrar om det betyder att vi kan räkna med betydligt färre soltimmar i november? I november 2000, när vi flyttade till Holmsund, var det endast fyra timmar sol. Även om det var länge sedan så kommer jag ihåg hur mörkret påverkade humöret. Låt oss hoppas att inte historien upprepar sig.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Daniel

    Jag ser inte på TV och vägrar betala varken via faktura eller skatt. Det är orimlig fascism att tvinga människor att betala för nåt de inte använder eller nyttjar.

    Om det hamnar på skattsedeln istället kommer jag att polisanmäla regeringen för bedrägeri och svindleri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>