LOV interpellation

För den som vill veta mer om Kristdemokraterna vill jag informera om att nu har Kristdemokraterna i Umeå fått en ny hemsida! Där kan man läsa om vår politik, insändare/debattartiklar, motioner med mera. För de som vill komma i kontakt med våra politiker finns även kontaktuppgifter. Utnyttja gärna möjligheten komma med åsikter och ställa frågor!

Igår lämnade jag in denna interpellation till kommunfullmäktige ställd till Eva Andersson, socialnämndens ordförande. Den finns självklart på hemsidan tillsammans med pressmeddelande, men här kommer den i sin helhet.

 

Hur ska succén med lagen om valfrihetssystem vidareutvecklas?

I slutet av maj månad beslutade Socialnämnden att tillsätta en utredning för att undersöka konsekvenserna av införandet av lagen om valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänsten. För en tid sedan redovisades slutsatserna för Socialnämnden och de visar tydligt att valfrihetssystemet har inneburit en succé.

Fokus på kvalitet har ökat och enligt uppgifter från förvaltningen tillgodoses brukarnas behov bättre.

Dessutom pekar företrädare för den kommunala hemtjänsten på att lagen om valfrihetssystem gör den egna verksamheten mer kvalitativ. Det här bekräftas även i en rapport från Socialstyrelsen och Sveriges kommuner och landsting. Den visar att äldres nöjdhet med hemtjänsten som helhet har ökat i Umeå.

Utredningen konstaterar även att valfrihetssystemet har lett till att kommunen har förbättrat sin budgetdisciplin.

 

Med anledning av detta ställer jag följande fråga:

  • Hur vill du att succén med lagen om valfrihetssystem ska vidareutvecklas i Umeå kommun?

 

  • När kan andra verksamheter, särskilt boende och handikappomsorg, ta del av de fördelar som lagen om valfrihetssystem innebär?

 

 

 

Veronica Kerr

Kristdemokraterna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>