Nu vänder jag…

inte på bladet eller på mig utan nu vänder jag på dygnet. Det var några intensiva dagar strax före jul med ett långt fullmäktige och sammanträden ända in i kaklet och härhemma var huset fyllt när alla i familjen kom hem dagarna innan jul. December är en mörk månad och det har varit svårt att stiga upp på morgnarna för vem vill egentligen vara först att gå lägga sig när det är jullov och tid finns till att se film sent på kvällarna? Nu ska det bli slut på det och det känns bra!

Ledighet har gett tid till eftertanke och jag ser också att mina vänner på Facebook har haft mer tid till eftertanke. Vissa saker som skrivits har fastnat och ett inlägg i synnerhet. En av mina Facebook vänner skrev i ett inlägg hur en framstående person inom Sverigedemokraterna framfört sina åsikter på en blogg om hur du ska bete dig mot tiggare du retar dig på för att de ska ge upp och gå därifrån. Jag tänker inte återberätta hela inlägget, men människosynen i inlägget var vidrigt. Tiggarna var med den människosynen inte människor överhuvudtaget.

Personen som delat med sig av inlägget var också starkt kritisk till SD, om det fanns ingen tvekan. Det som blev det intressanta var hur mycket kritik hen fick ta emot i kommentarerna hur fel det var att skriva om det. Sverigedemokrater kommenterar kritiskt min blogg emellanåt och anonyma kommentarsfält på dagstidningarnas hemsidor kan vara fyllda av rasistiska kommentarer från de som kallar sig Sverigedemokrater. I detta fall var det inte från SD utan det var från politiker och engagerade från helt andra politiska partier som kritiserade. De menade att främlingsfientliga och rasistiska inlägg inte ska delas, oavsett om du har tänkt det som att extrema åsikter ska lyftas fram i ljuset.

Jag har funderat så mycket på detta och jag tycker verkligen att min FB vän gjorde rätt som lyfte upp det människofientliga rasistiska inlägget. Kunskap om vad SD företräder får komma fram i ljuset. Jag tror att människor kan vara källkritiska, att inte berätta om något för att man är rädd för att andra ska läsa och följa uppmaningen är fel väg att gå. Varför ska du själv bevara det som en hemlighet när andra kan ta del av det? Det är viktigt att respekten för andras politiska åsikter finns, men det betyder inte att det fråntar mig rätten att ifrågasätta vad andra politiska partier står för.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.